Stjärnans väg - en spelapp om tro och kyrka

Testa dina kunskaper - eller lär dig mer om kristen tro! Nu är spelappen Stjärnans väg lanserad. Mobilspelet är framtaget för konfirmander, men roligt för alla åldrar. Ladda ner till din mobil eller läsplatta.

Stjärnans väg är en spelapp för konfirmander, tänkt att användas som komplement i konfirmandundervisningen. Men den är tillgänglig för alla och lärorik och rolig för den som vill lära sig mer om tro och liv, om bibeln, kristendom, historia, Svenska kyrkan och mycket annat. Du laddar ner appen via App Store eller Google Play. Appen kostar 45 kr.

Spelet går ut på att genom att svara på frågor inom olika ämnesområden och på så sätt komma vidare och ta sig fram till en skattkista. Längs vägen dyker fällor, artefaktskärvor och skadedjur upp och det finns också möjlighet att samla guld. Appen innehåller även andaktsmaterial och Lilla katekesen.

Stjärnans Väg har varit en delsatsning i Svenska kyrkans ”Dela tro – dela liv”. Svenska kyrkan i Skara stift och Karlstads stift har tillsammans med Svenska Kyrkans Unga i de båda stiften samarbetat kring mobilspelets innehåll under projektledning av Peter Håkansson, präst i Tidaholm. Spelet har sedan skapats av IUS Innovation och Högskolan i Skövde.