Stiftskonsulent för unga

Skara stift söker en stiftskonsulent för Svenska Kyrkans Unga.

Ladda hem annonsen som pdf-dokument.

Du ska medverka till inspiration och fortbildning för medarbetare i församlingarna. Arbetet innebär många kontakter med församlingar och lokalavdelningar inom Svenska Kyrkans Unga, ofta i form av besök på plats. Du ska också vara ett stöd för distriktsstyrelsen och lokalavdelningarna. Det innebär bland annat att vara med och utveckla distriktsverksamheten.
  Som stiftskonsulent är du redaktör för nyhetsbrevet Kanalen. Du ska också arbeta med att stärka lokalavdelningarna inom kommunikation, och arbeta aktivt med hur samtal förs på sociala medier om tro och liv. I arbetet ingår även att arbeta med läger och arrangemang samt att agera kursledning. I samband med läger och kurser förekommer helgtjänstgöring och övernattning.
    Till tjänsten hör också att vara kontaktperson för några pastorat i stiftets samverkansmodell ”Vägen vidare”.
  Du ska som person kunna lyfta fram ungas förmåga och kompetens. Du bör därför ha god kännedom om barns och ungas sätt att kommunicera. Arbetet förutsätter också att du har lätt för att knyta kontakter och skapa goda relationer till olika människor. Du ska också trivas med att arbeta i team liksom på egen hand. Eftersom tjänsten medför administrativt arbete bör du ha lätt för sådana uppgifter, vi arbetar bland annat med InDesign. Kunskap om nätvandring och hbtq-frågor är meriterande.
  Du som söker tjänsten kan vara diakon, präst, församlingspedagog eller ha annan pedagogisk utbildning som bedöms som likvärdig. Du behöver ha några års erfarenhet av församlingsarbete, och ha egen och god erfarenhet av Svenska Kyrkans Unga.

Tjänsten är placerad vid församlingsavdelningen på stiftskansliet i Skara. Den är på heltid och tillsvidare. Då arbetet innebär resor behöver du ha körkort för bil.
  Frågor om tjänsten besvaras av Jacqueline Björnram, chef på församlingsavdelningen 0511-262 28. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Louise Pettersson 0511-262 74. Fackliga kontaktpersoner är Lena Ehrngren KyrkA tel. 0500-47 65 62 och Håkan Gerenmark Vision, tel. 070-650 46 24.
    Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
    Ansökan med meritförteckning skickas till skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se och ska vara inne senast 12 december. Anställningsintervjuer är planerade att ske den 19 januari.