Sändningsmässa för kantorer och församlingspedagoger

För första gången firades sändningsmässa i Skara domkyrka för nyutexaminerade kantorer och församlingspedagoger i Skara stift.

Skara stift och biskopen ville på detta sätt uppmärksamma de nya medarbetarna. Man kan se det som ett uttryck för det tillsammansskap som så ofta lyfts fram av Åke Bonnier; att Svenska kyrkan är ett samtidigt som den tar sig uttryck på olika sätt nationellt, regionalt och lokalt.

Glad och stolt

– Jag blev glad över inbjudan och känner mig stolt över att församlingspedagoger och kyrkomusiker uppmärksammas på det här viset, säger församlingspedagog Camilla Svensson.

Hon deltog i sändningsmässan tillsammans med församlingspedagogerna Christina Kopperud, Joel Hjort, Josephine Helmerson och Helene Hult.
Kantorerna som sändes ut är Lars Sjögren, Stina Wessman, Sara Engernäs Nyberg, Hanna Hjalmarsson och Amanda Olsson.

Ytterligare en kantor har tagit examen, men han hade inte möjlighet att vara med vid sändningsmässan i domkyrkan. Han heterJohn-Olof Svensson-Haakonseth.

Catharina Sundqvist

På bilden ses biskop Åke Bonnier tillsammans med f.v. Hanna Hjalmarsson, Josephine Helmerson, Stina Wessman, Sara Engernäs Nyberg, Lars Sjögren, Amanda Olsson, Camilla Svensson, Joel Hjort, Helene Hult och Christina Kopperud.