Så går det till

Konfirmationslägret på Flämslätt välkomnar alla som går i åttan och vill konfirmeras, oavsett om man bor i Skara stift eller någon annanstans.  På ett par förträffar och ett härligt sommarläger får ungdomarna tillfälle att prata om livet, Gud, tro och andra viktiga frågor. Dessutom finns förstås plats för bad, lek och en massa roliga aktiviteter.

Hur är konfirmandåret upplagt?

På hösten i årskurs åtta, strax innan advent, samlas ungdomar och deras föräldrar till en introduktionshelg på Flämslätt. Föräldrar har möjlighet att övernatta på gården men behöver då boka övernattning separat på stiftsgårdens hemsida.

Nästa träff sker på vårkanten då konfirmanderna samlas till en lägerhelg.

Under konfirmandtiden finns några uppgifter att göra på hemmaplan, till exempel att delta i några gudstjänster.

Själva konfirmationslägret äger rum i början av sommarlovet med konfirmation i början av juli.

Datum och tider för läsåret 2017/2018

Vad kostar det?

Lägerkostnaden för att konfirmeras på Flämslätt (inklusive introduktionshelg och förläger) är 5000 kronor. Dessutom betalar hemförsamlingen en så kallad clearingavgift.

Hur bor konfirmanderna?

Som konfirmand på Flämslätt bor du på stiftsgården under introduktionshelg, förläger och sommarläger. Ni bor i fyrbäddsrum och tjejer och killar har separata toaletter och duschrum i korridorerna. Boendet ingår i lägeravgiften.

Får man ta emot besök?

På söndagen mitt i sommarlägerperioden, som är två veckor, är det besöksdag. Då är din familj välkommen att komma och hälsa på! Vi firar gudstjänsten tillsammans klockan 11.00 och fram till middagen 17.00 kan man lämna gården med sin familj en stund om man vill.

En gemensam aktivitet ordnas för dem som väljer att vara kvar.

Var sker konfirmationen?

Konfirmationsgudstjänsten firas i utekyrkan på Flämslätts stiftsgård med Flämsjön som altartavla. Gudstjänsten äger rum den sista lördagen klockan 11.00. Det finns möjlighet att boka in sina gäster på festbuffé i Flämslätts restaurang.

Hur anmäler man sig?

Anmälan görs via webbformuläret som du hittar här

Kontaktperson och anmälan

Kontaktperson för Skara stifts konfirmandläger på Flämslätt är
stiftsadjunkt Olle Ohlsson, tfn 0511-262 25.

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret