Foto: Sune Broman

Så går det till

Konfirmationslägret på Flämslätt välkomnar alla som går i åttan och vill konfirmeras, oavsett om man bor i Skara stift eller någon annanstans.  På ett par förträffar och ett härligt sommarläger får ungdomarna tillfälle att prata om livet, Gud, tro och andra viktiga frågor. Dessutom finns förstås plats för bad, lek och en massa roliga aktiviteter.

 Hur är konfirmandåret upplagt?

Svenska kyrkan i Skara stift arrangerar konfirmationslägret i samarbete med Västergötlands orienteringsförbund. Det innebär att du, om du är orienterare, kan välja att gå orienteringsprofil på lägret. Det anger du i så fall i din anmälan.

Det mesta av lägret sker tillsammans med hela gruppen. När orienteringskonfirmanderna har träningspass har resten av konfirmandgruppen andra aktiviteter. 

På hösten i årskurs åtta, under allhelgonahelgen, samlas ungdomar och deras föräldrar till en introduktionshelg på Flämslätt. Föräldrar har möjlighet att övernatta på gården lördag- söndag, men behöver då boka övernattning separat på stiftsgårdens hemsida.

Nästa träff sker 27 mars-5 april då konfirmanderna samlas till några lägerdagar.

Under konfirmandtiden finns några uppgifter att göra på hemmaplan, till exempel att delta i några gudstjänster. 

Själva konfirmationslägret börjar 11 juni och avslutas med konfirmation den 27 juni 2021.

Datum och tider för läsåret 2020/2021

Vad kostar det?

Lägerkostnaden för att konfirmeras på Flämslätt (inklusive allhelgonaläger och Kristi Himmelsfärdsläger) är 8500 kronor. Utöver det betalar hemförsamlingen en så kallad clearingavgift.

Hur bor konfirmanderna?

Som konfirmand på Flämslätt bor du på stiftsgården under de tre lägertillfällena. Ni bor i fyrbäddsrum och tjejer och killar har separata toaletter och duschrum i korridorerna. Boendet ingår i lägeravgiften.

Får man ta emot besök?

Vi firar midsommar på Flämslätt med besöksdag på söndagen i midsommarhelgen. Då är din familj välkommen till gudstjänst och roliga aktiviteter. Det finns också möjlighet att ”låna med” sin konfirmand en stund. 

när sker konfirmationen?

Konfirmationsgudstjänsten sker söndagen den 27 juni 2021.

Hur anmäler man sig?

Anmälan görs via webbformuläret som du hittar här

Kontaktperson och anmälan

Kontaktperson för Skara stifts konfirmandläger på Flämslätt är
stiftsadjunkt Lise Sögaard, tfn 0511-262 59.

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret