Foto: Alex Giacomini/IKON

Präst- och diakonkurs om lärjungaskap, funkisteologi och spiritualitet

”Att följa och be med någon som inte är som jag - om lärjungaskap, funkisteologi och spiritualitet” är rubriken på präst- och diakonkursen i april.

2023 är det dags för profilkurser. Du som är präst eller diakon kallas av biskop Åke till att delta i någon av kurserna. 

Teresa Callewaert från Allhelgonakyrkan talar ”Om funkisteologi och spiritualitet”. Hon är ledamot i Svenska kyrkans läronämnd och komminister i Lunds Allhelgonaförsamling med särskilt ansvar för det integrerade konfirmationslägret i Åhus, och All Saints Club i Allhelgonaförsamlingen.
Dessutom medverkar en grupp från L’Arche i Manchester. Det är en organisation med nära 160 kommuniteter i 38 länder runtom i världen, där människor med och utan fysiska och intellektuella funktionsvariationer delar liv och vardag.
Från Guldhedskyrkan kommer Eva Forngren/Nils Olandersson. De arbetar med verksamheten Stella i Guldhedskyrkan, Annedals församling, som samlar personer med och utan intellektuella funktionsvariationer till kör, drama och andra aktiviteter. Eva är kör- och sångpedagog och leder Guldkören, Nils är diakon och ledare för dramagruppen Kristallerna
”Få vara med, med hela mig – möjligheten att få lyckas med att misslyckas” är rubriken på Peter Nätterdals del i programmet. Han är leg psykoterapeut och  arbetar vid Kyrkans familjerådgivning i Göteborg. Han är också tidigare pastor och nu prästkandidat för Göteborgs stift.

För vem?

Kursen är för dig som är präst eller diakon i Skara stift.

Tid och plats

12-13 april, Flämslätt

Kostnad

Precis som alla tema- och profilkurser är detta en tvådagarskurs med övernattning, eftersom det är värdefullt med de samtal och möten som uppstår under processen. Det finns olika logialternativ till olika pris.
Deltagaravgift för kursen är 800 kronor per person. Logi tillkommer enligt följande: 
Logi i enkelrum hotell med dusch & wc 2650 kr
Dubbelrum med dusch och wc 2255 kr
Enkelrum med handfat 2255 kr
Enkelrum vandarhem 2010 kr

Anmälan

Anmäl dig här

Med reservation för ändringar i innehållet.