Foto: Anders Blom

Pilgrimsvandring - "Kännetecken"

Kännetecken är temat för årets Pilgrimsvandring på Kinnekulle och Kållandsö. Vi bjuder in till en pilgrimsvandring som vi genomför efter de rådande omständigheter som gäller. Om det är möjligt så kan vi erbjuda enkel övernattning på golv. Det finns också möjlighet att bo på Läckö Strandgård eller Naturum vid Läckö slott till självkostnads pris.

För tionde året inbjuder vi till pilgrimsdagar och Läckövandring. Vi ser fram mot att vandra tillsammans på stigar och vägar och njuta av våren. Samtidigt får vi dela gemenskap, tankar och tro i vår egen takt. En av de viktiga sakerna med pilgrimsvandring är att vi är på väg, vi är inte färdiga utan får börja där vi befinner oss och gå ett steg i taget tillsammans.

 Årets tema är Kännetecken, tre sökverktyg för att finna både min egen väg och Gud i en kaotisk tid. Inspiration är hämtad bl.a. från boken Kännetecken av Magnus Malm och vi kommer tillsammans fundera och känna på vad detta kan betyda för oss som pilgrimer. Krubban korset och ringen väcker frågor om närvaro, öppenhet och tacksamhet, men också om det som är svårt och sårbart i livet och till sist också Guds oväntade öppningar och möjligheter till läkedom. Det som öppnar sig där stigen kröker framför oss på vår vandring.

Pilgrimsvandringen börjar med en dag på Kinnekulle för att sedan fortsätta på Kållandsö och Läckö.

I år får vi fortsätta att anpassa oss till de begränsningar pandemin innebär, så programmet kommer justeras efter vad som är möjligt när vi närmar oss starten.

Vi räknar med att åtminstone kunna vandra dagsvandringar i grupper om åtta. Men förhoppningsvis kan vi vandra i större grupp. Om det blir möjligt att erbjuda övernattning gör vi det i Otterstads församlingshem. Annars får var och en ordna det på egen hand. Vi kan ge förslag på de alternativ som finns.

Om det blir möjligt att ha gemensamma samlingar med gästtalare kommer vi anordna det. Vi planerar en inledande kväll i Lidköping på onsdagen, en samling på Läckö lördag eftermiddag och pilgrimsmässa söndag eftermiddag även den på Läckö.

Vi kommer att få besök av Ulrika Fritzon ny stiftsteolog i Skara som länge har arbetat med försoningsarbete i Malmö med inspiration från Sydafrika. Väldigt givande att lyssna till och vi får reflektera kring hur detta landar i våra liv.

Så återkommer också Irma Schulz som var med oss förra året. Med ord och sång delar hon livets och trons erfarenheter med oss.

Tid och plats
12-17 maj, börjar med en dag på Kinnekulle för att sedan fortsätta på Kållandsö och Läckö.

Anmälan
Vi vill gärna att du anmäler dig, så vi vet hur många vi blir.  
Anmäl dig här!  sista anmälningsdag 28 april.

Varmt välkomna!
önskar, Anders Blom, Mikael Kjell och Anita Olausson

Program
12 maj onsdag
18:00 Drop in ankomst, kvällsmacka Nicolaigården Lidköping
19:00 Uppstart  ”Kännetecken”, Mikael Kjell m.fl.
20.00 Aftonbön

13 maj torsdag
08:00 Gökotta Munkängarna om man vill
09:30 Kinnekulle vandring 10 km
16:30 Avslutning vandring

14 maj fredag
08:00 Frukost
09:00 Vandring till Antoniusgården och tillbaka till Otterstad 14 km. Vi möter ikonmålare Robin Johansson.
17:00 kvällsmat

15 maj lördag
08:00 Frukost
09:00 Samling i Otterstad, vandring till Läckö c:a 13 km.
15:00 Ulrika Fritzon, ”Att vandra i försoningens fotspår”, Naturum Läckö.
17:00 Kvällsmat

16 maj söndag
08:00 Frukost
09:30 Samling vid Naturum vandring till Roparudden 3 km
13:30 Möten vid vägen - tankar och sånger med Irma Schultz, Naturum Läckö
15:00 Pilgrimsmässa

Om vi kan erbjuda övernattning på golv kostar det 350: - per dygn då ingår det: Kvällsmat/middag, frukost då du har möjlighet att packa lunchmat. Då behöver du anmäl dig via länken och ange det eller de datum du vill övernatta

Det går också att bara vara med på dagvandringarna men då har du med egen matsäck, dagvandringarna kostar inget. Men vi vill gärna att du anmäler dig då också, så vi vet hur många vi blir.

Läckö Strand | Bed & Breakfast, Vandrarhem, Camping

 

Kontakt:
Anders Blom
Stiftspedagog
0511-262 30