Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Pilgrimsvandra i juni

Här kan du pilgrimsvandra i Skara stift i juni 2019.

6-9 juni - Pilgrimsvandring och pilgrimsfest på Läckö
Läs mer om årets Läckövandring här

Söndag 9 juni - vandring Grolanda-Jäla
15.00 Vandring från Grolanda kyrka till Jäla kyrka där vandringen avslutas med pilgrimsmässa i Taizéanda 18.00. Från Lödöse till Trondheim går en pilgrimsled, där Jäla kyrka är porten in i Floby pastorat som därför vill lyfta fram denna sockenkyrka som pilgrimskyrka genom att i sommar ordna pilgrimsvandringar och -gudstjänster. Tillsammans vandrar vi på stigar och skogsvägar till Jäla kyrka, mellan 6 och 7 km. Ta med dig fika och klä dig efter väder. Arrangörerna ordnar skjuts tillbaka till utgångspunkten efter gudstjänsten. Den som inte vandrar är välkommen direkt till kyrkan.
Kontakt: Jenny Carlson, tfn 0515-72 38 89

Tisdag 18 juni - pilgrimsvandring i Lidköping
17.30 start vid S:t Nicolai kyrka. En kort pilgrimsvandring som avslutas med kvällsmässa i kyrkan 18.30.

Tisdag 25 juni - pilgrimsvandring i Lidköping

Torsdag 27 juni - vandring i Åslebygdens församling
18.00 Start vid Mularps kyrka. Vandringarna i vardagskväll är 2-3 km långa och lättgågna.
Kontakt: Barbro Westergren