Pilgrim i sommartid

"Det finns många pilgrimsleder i Skara stift. Och det är viktigt att vandra." Det säger biskop Åke Bonnier i årets sommarvideo.

Klicka här för att se videon

Han konstaterar att vandringen ger möjlighet till fördjupning, både av relationen till Gud och av förståelsen för skapelsen.
    Pilgrimsvandringen hjälper oss att inse naturens skönhet och skörhet. Då får vi också upp ögonen för vårt eget ansvar. "Men det kan vara lätt att bli paralyserad inför klimatfrågorna. De kan kännas så stora att vi känner att inte klarar av dem. Men det finns en väg förbi detta", säger han.
    Åke Bonnier berör också biskopsbrevet och klimatet som kom för ett par år sedan. Vill du läsa hela brevet går det att ladda hem från Svenska kyrkans hemsida. Klicka här för att komma till sidan.
   Videon är inspelad vid Händene kyrka utanför Skara. Kyrkan ligger mitt i jordbrukslandskapet med bördiga åkrar och lummiga skogsdungar. Platsen ger därför en påminnelse om de frågor som Åke Bonnier tar upp.