Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Musik i september

Ett urval av musikgudstjänster och konserter under september 2019, runtom i Skara stift. Välkommen att njuta av musik i vackra kyrkorum!

Söndag 1 september 18.00 Ullene kyrka
”Från Alhambra till Samarkand" - Duo Tolv Strängar, Dan Henriksson och Magnus Jonsson, gitarrer.

Söndag 1 september 18.00 Varnhems klosterkyrka
Sommarmusik, Bel Sono.

Söndag 1 september 19.00 Beatebergs kyrka
”Sensommarläten”, Per-Anders Skagerstam och Töreboda Vokalensemble.

Söndag 1 september 19:00 Locketorps kyrka
Sonja Aldén med pianist och körsångare från pastoratet.

Söndag 1 september 19.00 Fåglums kyrka
Musik i sensommarkväll, Bo och Tina Frid.

Söndag 1 september 19.00 Karleby kyrka
Musik i sensommartid. Mattis, Tuva, Linda och Birgitta sjunger och spelar

Lördag 7 september 18.00 Hedareds stavkyrka
Musik i sommarkväll, "Falsobordone" Medeltidsmusik med Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark.

Söndag 8 september 19.00 Halna kyrka
”Läsarsånger och lite annat”. Per-Anders Skagerstam med vänner.

Lördag 14 september 18.00 Töreboda kyrka
"Förklädd gud", Musik av Lars-Erik Larsson och Mozart. Inträde, Strasbourgs kammarkör, Mariestads kammarkör, Da Capo-kören, Bergslagens kammarsymfoniker och solister.

Söndag 15 september 16.00 Beatebergs kyrka
”Tre körer-tre uttryck”. Mariestads kammarkör, DaCapokören och Eclats de Voix från Strasbourg under ledning av Hubert Dennefeld och Per-Olof Broberg.

Om kalendariet

Uppgifterna bygger på information från församlingar och pastorat i Skara stift. Vid vissa musikevenemang uttas entréavgift. De allra flesta av musikgudstjänsterna och konserterna är dock avgiftsfria. Lägg gärna en gåva i kollekten om du har möjlighet. Välkommen till Skara stifts kyrkor!