Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Musik i maj

Musikupplevelser runtom i Skara stifts kyrkor i maj 2019. Välkommen!

Lördag 11 maj 17.00 Christinae kyrka, Alingsås
Händels ”Messias”, del I och II. Christinaekören, Hedvig Eriksson, sopran, Amanda Flodin, alt, Martin Thörnqvist, tenor, Karl Peter Eriksson Lindblad, bas, Barockensemble. Dirigent: Lars Storm.

Söndag 19 maj 17.00 Gustav Adolfs kyrka, Borås
”För all jordens härlighet”, musikgudstjänst med pianokompositioner, ett knippe svensk körlyrik och kompositioner av John Rutter. Med konsertpianist Johan Möller Lekemo och Gustav Adolfs oratoriekör. Dirigent: Margaretha Skoglund.

Onsdag 22 maj 19.00 Skara domkyrka
Kör och kammarmusik med Kävesta folkhögskolas musiklinje från Örebro under ledning av Stig-Erik Nerman. Ur programmet Mässa i G-dur av F Schubert samt kammarmusik.

Lördag 25 maj 18.00 Hemsjö kyrka
”Midsommar vid linden”, Hemsjökören med egna solister, Erica Banck, piano, Felix Lehmann, gitarr, Dirigent: Madeleine Wengblad

Söndag 26 maj 19.00 Locketorps kyrka
Musikgudstjänst. "Den blomstertid nu kommer", Jonas Eriksson

Söndag 26 maj 18.00 Skara domkyrka
Körkonsert med Hjo folkhögskolas vokalensemble under ledning av Johanna Ek.

Söndag 26 maj 18.00 Noltorpskyrkan, Alingsås
Vårsångsgudstjänst. En försommardoftande bukett av nya och gamla vår och sommarsånger med Noltorpskören, Mixen och kompmusiker.

Söndag 26 maj 19.00 Baltaks kyrka
Sommarmusik: "Den blomstertid nu kommer". Stella Nova,Valstadskören, Maria Borgström, cello, Lars Granqvist, fiol.

Tisdag 28 maj 18.00 S:t Sigfrids kyrka, Lidköping
Sommarkväll i Sigfrid, Sigfridskören sjunger under ledning av Hanna Åberg. Kören ackompanjeras av Lars Härnqvist som även spelar solostycken.

Torsdag 30 maj 18.00 Grolanda kyrka
Flobykören och Mixxkören, Annette Kinnunen.

Om kalendariet

Uppgifterna bygger på information från församlingar och pastorat i Skara stift. Vid vissa musikevenemang uttas entréavgift. De allra flesta av musikgudstjänsterna och konserterna är dock avgiftsfria. Lägg gärna en gåva i kollekten om du har möjlighet. Välkommen till Skara stifts kyrkor!