Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Musik i juli

Välkommen till musikgudstjänster och konserter i sommar. Här hittar du en del av vad som erbjuds i Skara stifts kyrkor i juli 2019.

Tisdag 30 juli 18.30 Skara domkyrka
Tisdagkväll i domkyrkan: Alva Lundberg, flöjt och Ingegerd Ottosson Höög, piano.

Söndag 28 juli 19.00 S:t Lukas kyrka, Skövde
"Musik i nuet”. August Ericsson Quartet: Ossian Ward, trummor , Axel Liliedahl, piano , Gustav Hördegård, bas & August Eriksson, saxofon.

Söndag 28 juli 19.00 Sävare kyrka
Musik i sommarkvällen, Anna Boman Hald och Björn Hald.

Söndag 28 juli 19.00 Bredsäters kyrka
Orgelkonsert, Karin Eriksrud.

Söndag 28 juli 19.00 Bärebergs kyrka
Musik i sommarkväll, Duo Kloo Saund (Johanna Wängberg o Elisabeth Lundström.

Söndag 28 juli19.00 Brännemo kyrka
"Från Bach till Benny" sång, piano och orgel med Linn H Strömer och Johannes Johansson.

Söndag 28 juli 19.00 Hangelösa kyrka
Sommarmusik, Nya varvets Barockensemble, Musik av bl.a H Ph Johnsen, JJ Quantz och J Dowland.

Söndag 28 juli 19:00 Tådene kyrka
"Gott & Blandat i sommarkvällen" med Annette Jacobsson, Anna-Lena Leverin och Ann-Sofie Jemth. Sång, piano och orgel.

Måndag 29 juli 19.00 Skarstads kyrka
Musikgudstjänst, Spånga Barock med Kerstin Baldwin Sterner, Viveca Axell Hedén, Ulrika Skarby.

Tisdag 30 juli 19.00 Mariestads domkyrka
Per Bäcker trio, Per Bäcker, saxofon/klarinett, Hans Delander, piano, Jan Karlsson, kontrabas.

Tisdag 30 juli 19.00 Skarstads kyrka
Musikgudstjänst, Kerstin Lund m fl.

Tisdag 30 juli 20.00 Stora Mellby kyrka
Musik i sommarkväll, Ida Sand, piano och sång. Ola Gustafsson, gitarr.

Onsdag 31 juli 18.00 Algutstorps kyrka
Musik i sommarkväll, Ida Andersson och Anna Benjaminsson, sång

Onsdag 31 juli 19.00 Skarstads kyrka
Musikgudstjänst, Miriam Gindemo, Anna-Mia Brolin, Mikael Dalemo, Gustaf Dalemo, Johan Sundström.

Onsdag 31 juli 19.00 Marka kyrka
Musik i sommarkväll. Folkmusikgruppen Trinning.

Onsdag 31 juli 20.00 Otterstads kyrka
Församlingens sommarkyrkoteam 2019

Onsdag 31 juli 20.00 Flo kyrka
Musik i sommarkväll, "Den svenska sommaren" Viktoria Karlsson, sång, Hanna Carlsson, piano.

Onsdag 31 juli 20.00 Trollhättans kyrka
Brahms: ”Liebeslieder-Walzer” för sångkvartett och fyrhändigt piano samt Schubert: Divertissement a l’hongroise för fyrhändigt piano. Martin Cederwall och Mattias Eklund, fyrhändigt piano, Mia Strand, sopran, Siri Carbin Åhlund, alt, Martin Thörnqvist, tenor, Björn Larsson, bas.

Om kalendariet

Uppgifterna bygger på information från församlingar och pastorat i Skara stift. Vid vissa musikevenemang uttas entréavgift. De allra flesta av musikgudstjänsterna och konserterna är dock avgiftsfria. Lägg gärna en gåva i kollekten om du har möjlighet. Välkommen till Skara stifts kyrkor!