Kyrkrundan - 38 öppna kyrkor i Sjuhärad

I Sjuhäradsbygden har tio pastorat gått samman för att gemensamt presentera sina sommaröppna kyrkor. I år håller 38 kyrkor i området öppet för dig. Dessutom finns något för barnen i alla kyrkorna!

I Sjuhärad presenterar man sedan några år de sommaröppna kyrkorna gemensamt. I kyrkorna och på flertalet turistbyråer i området finns Kyrkrundan - ett häfte som berättar om kyrkorna på tre språk (svenska, engelska och tyska) och när de har öppet. Där framgår även vilka barnaktiviteter som finns och häftet innehåller också information om tillgänglighet för dig som har nedsatt rörelseförmåga.

Vad sägs om att besöka några 1100-talskyrkor? Eller en medeltida stavkyrka? Kanske vill du lära dig mer om textilhistoriens Sven Erikson? Eller upptäcka en kyrka tillsammans med Carl von Linné? Du har också möjlighet att se Karl XII:s gamla nattvardskalk, titta på takmålningar genom en spegel, lösa deckarmysterier, gå på bildjakt och hjälpa Noa att hitta djuren som gömt sig i kyrkan!

Mer information och alla kyrkornas öppettider hittar du på Kyrkrundans webbplats