Foto: Gustaf Hellsing IKON

Orienteringsspåret

Orienteringsprofil – så funkar det!


 
För dig som väljer orienteringsprofil väntar ett konfirmandår med stora möjligheter till orientering. Vid de båda inledande, kortare, samlingarna likväl som vid det längre sommarlägret väntar både orienteringsträningar och orienteringsteori.
 
Upplägget för orienteringsprofilen utgår från en pedagogik där teori och praktik vävs ihop. Det som läses teoretisk övas i praktiken och utvärderas sedan.
 
På kartområden inom räckvidd från lägergården finns mycket varierad terräng och utmaningarna orienteringstekniskt skiljer sig därför från träning till träning. Det här borgar för att du som deltagare ges möjlighet att öva på många olika utmaningar under din konfirmandtid.
 
Det ges som sagt stora möjligheter till orientering för dig som väljer orienteringsprofil. Under samlingarna och sommarlägret blir det något orienteringsinslag och träning i princip varje dag. De dagar det inte blir orienteringsteknisk träning väntar vanligtvis alternativ såsom morgonjogg, styrka eller ett löppass i de fina omgivningarna. Närområdet kring Flämslätt är riktigt härligt med ett karaktäristiskt sk. kamelandskap och med berget Billingen nära inpå.
 
Orienteringsmässigt håller lägret en träningsmässig hög nivå så det är viktigt att du som deltagare är motiverad för detta.
 
Upplysningar gällande orienteringsprofilen

Västergötlands OF, Magnus Sundmark        

Mobil:                0725-447736

E-post:               magnus.vof@vgidrott.se