Kalendarium för Reformationsåret

Vad händer i Skara stift under Reformationsåret? Här hittar du programpunkter runtom i stiftet.

31 oktober 19.00 i Skara domkyrka: Kvällsmässa på reformationsdagen. Biskop Åke Bonnier. Biskopen predikar över de tre teser han formulerat för Skara stift och spikar upp dessa på en dörr i domkyrkan.

31 oktober 18.00 i Bottnaryds församlingshem: Filmkväll: ”Luther”, med samtal och fika.

17-19 november Lutherfestival i Ulricehamn:
Fredag 17 november ca 19.30 på Bar Prego: Konsert med Fantasikrig
Indie-electronica-bandet Fantasikrig från Göteborg tolkar Luther. (Mat finns att köpa från 18.30)
Lördag 18 november 18.00 i Ulricehamns kyrka: Klangligt fyrverkeri med Luther, slagverk och orgel. Johannes Landgren, orgel och Daniel Berg, slagverk improviserar.
Söndag 19 november 18.00 i Ulricehamns kyrka: Lutherkonsert. Ulricehamns kammarkör, Ulrica Vocalis och The Voice tillsammans med Ulricehamn Baroque framför bl.a. J. S. Bachs kantat nr 80: ”Ein feste Burg ist unser Gott”, under ledning av Ruth Lindholm.

Torsdag 30 november 19.00 på Stadsbiblioteket, Ulricehamn: Carl-Magnus Adrian berättar om Martin Luther. Carl-Magnus Adrian är präst och Lutherkännare, och har under många år varit guide i Luthers fotspår.

Vill du berätta om något arrangemang i din församling, hör av dig till stiftskansliet. Kalendariet kommer att fyllas på allteftersom.