Jobba med barn och unga

Vi söker en stiftsadjunkt för arbetet med konfirmand, barn och unga 0-18 år.

Ladda hem annonsen som pdf.

Du som söker den här tjänsten vill vara med och utveckla 0-18 årsarbetet i stiftet. Att vara stiftsadjunkt innebär att vara en resurs i församlingarnas utvecklingsarbete där du har möjligheten och förmågan att inspirera samt arbeta strategiskt och strukturerat. Tyngdpunkten i tjänsten ligger på konfirmandarbetet där du har ett samordningsansvar.
 I arbetet ingår att hålla sig informerad om vad som händer såväl lokalt som nationellt i konfirmandfrågor och ha god kännedom om de möjligheter och svårigheter som rör barn och ungdomar. Du arbetar med kompetensutveckling av vuxna och av unga ledare. I tjänsten ingår också uppdraget att vara kontaktperson för några pastorat i stiftets samverkansmodell ”Vägen vidare”.
 Det är ett spännande och rörligt arbete där du som stiftsadjunkt också arbetar med distriktsstyrelsen och konsulenten för Svenska Kyrkans Unga. Det arbetet sker i team med övriga medarbetare på kansliet och du är en resurs i teologiska frågor. Erfarenhet av nätvandring är meriterande.
 Du bör ha några års erfarenhet som präst och trivas med att arbeta tillsammans med andra. Det är också viktigt att du har lätt för och tycker om att skapa kontakt med människor i olika åldrar. Du måste ha körkort för bil. Tjänsten är placerad vid stiftskansliet i Skara.

Frågor om tjänsten besvaras av Jacqueline Björnram, chef på församlingsavdelningen 0511-262 28. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Louise Pettersson 0511-262 74. Fackliga kontaktpersoner är Lena Ehrngren, KyrkA 0500-47 65 62 och Håkan Gerenmark, Vision, 070-650 46 24.
 Skara stift strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
 Ansökan i form av personligt brev och CV ska vara inne senast den 26 november och sänds via e-post: skarastift.ansokan@svenskakyrkan.se. Intervjuer är planerade att ske 4 och 8 december.