Ikoner i förvandling

Utställning i Mariestads domkyrka 1 juli-27 augusti

Under sommaren finns Ludmila Pawlowskas utställning Ikoner i förvandling i Mariestad! Den har visats i många länder och tar sin utgångspunkt i det ryska ikonmåleriet. Välkommen till vernissage i samband med Old Ox Chamber Music Festival den 1 juli 16.00 i Mariestads domkyrka. Invigningstalare är biskop Åke Bonnier och Västra Götalands läns tidigare landshövding Lars Bäckström.

Konstverken finns på några olika platser i Mariestad och utställningen håller öppet till och med 27 augusti.

Öppettider:

Mariestads domkyrka: alla dagar 8.00-20.00
(ungdomsguider i kyrkan mån-fre 10.00-18.00)

Röda Rummet i Prästgårdsträdgården: mån-fre 10.00-18.00

Marieholmskyrkan: mån-fre 14:30–17:30.

Konstverken vid Residenset är utomhus och kan besökas när man vill!

Givetvis är Mariestads domkyrka i sig värd ett besök (öppettider ovan). Läs mer om Mariestads domkyrka här.

Mer om Old Ox Music Chamber Festival

Till Mariestads församlings webbplats

All hennes konst är upplevelse. Interaktiv. Man betraktar och blir betraktad. Man ser och blir sedd. Hennes konst är mycket samtida men har också tydliga trådar bakåt i tiden. Hon har hittat ett språk som tilltalar många, kan begripas, utan att man behöver vara konstvetare. Jag ser min medmänniska, jag ser mig själv, jag ser Guds avbilder. Det är stort.

Willem-Jan Fens, kyrkoherde i Mariestads församling