Foto: Josefin Roos

Filmer om sommaröppna kyrkor i Skara stift

Många av stiftets kyrkor är sommaröppna för besök. Alla kyrkor har sin unika och intressanta historia att berätta. Här kan du se korta filmer från några av kyrkorna.

Varje vecka i sommar publiceras en ny film som lyfter en intressant historia från någon av stiftets kyrkor. Filmerna publiceras på Skara stifts facebooksida och vimeokanal och finns även att hitta här.  

Film från Gudhems kyrka och klosterruin

Välkommen till Gudhem med sin medeltida kyrka och klosterruin. Här fanns fram till 1500-talet ett nunnekloster med utsikt över Hornborgasjön och Billingen. För den som vill vandra går pilgrimsleden Falköping-Varnhem förbi eller kanske passar Frälsarkransleden på 5 km bättre. Här finns både historia, kultur och natur att förundras över.

10-årsjubileum!

Föreningen för juridisk rådgivning i Göteborgs- och Skara stift firar att de funnits i 10 år.

VECKANS KRÖNIKA. Livet som en tv-serie

Veckans krönikör tar något oväntat upp frågan om livets mål och mening. Han upptäcker att det kan hjälpa att se på det egna livet som en TV-serie. Där är det viktigt att hitta en berättartråd som ger mening åt de olika avsnitten. På samma sätt går det att få syftet med det egna livet att bli lite tydligare.

Stiftsgårdar & folkhögskola

I Skara stift finns två stiftsgårdar. Dessutom driver stiftet en folkhögskola. Dessa anläggningar är öppna för alla.

Vigsel på teckenspråk

Vill ni gifta er?

"Vi vågade inte ha kvar oljepannan längre"

När oljepannan hade fyllt 50 år gick det inte att behålla den längre. Det var dags för Norra Härene kyrka i Sävare församling att uppdatera sitt uppvärmningssystem.