Film från Härja kyrka

Möt blivande kung Magnus Birgersson, syster Agnes och frater Matteo, som i Härja kyrka samtalar om händelser som ägt rum i Ettaks kungsgård.

Film från Dalums kyrka

Möt majorskan Erasmie och pigan Berta som tillsammans med en guide berättar om Dalums kyrka och kyrkogård.

Film från Fullestads kyrka

Ta del av berättelsen som räddade Fullestads kyrka från att rivas på 1800-talet och då kyrkan togs ur bruk i nästan 70 år.

Film från Gudhems kyrka och klosterruin

Välkommen till Gudhem med sin medeltida kyrka och klosterruin. Här fanns fram till 1500-talet ett nunnekloster med utsikt över Hornborgasjön och Billingen. För den som vill vandra går pilgrimsleden Falköping-Varnhem förbi eller kanske passar Frälsarkransleden på 5 km bättre. Här finns både historia, kultur och natur att förundras över.

Film från Habo kyrka

På 1700-talet kom de två kyrkomålarna Kinnerus och Peterson till Habo för att måla kyrkan. Det resulterade i fantastiska målningar som finns att beskåda än idag. Här får du bland annat höra Kinnerus egen teori (enligt lokala berättelser i alla fall!) om varför målningsarbetet blev försenat och hur församlingen gjorde för att ha råd att betala.

Film från Härja kyrka

Möt blivande kung Magnus Birgersson, syster Agnes och frater Matteo, som i Härja kyrka samtalar om händelser som ägt rum i Ettaks kungsgård.

Kyrkguiden- hjälper dig att hitta

Du kan använda appen Kyrkguiden när du vill veta vägen till en sommaröppen kyrka eller när du ska på gudstjänst, bröllop, begravning eller dop. Sök via kartan eller kyrkans namn. I appen hittar du också en kalender med gudstjänster och annat som händer i din närhet.