Biskopen besöker Mullsjö

Den här veckan har biskop Åke Bonnier inlett ett besök i Mullsjö-Sandhems församling.

Tanken med besöket är att biskopen ska få en djupare inblick i församlingens arbete, men också att man tillsammans ska samtala om hur arbetet kan utvecklas. Det blir ett antal intensiva dagar där en rad olika aktiviteter står på programmet.
   – Biskopen vill möta de som är engagerade i kyrkans arbete, men också träffa företrädare för församlingens samarbetspartners, till exempel kommunen och andra samfund, berättar Martin Wikman som är biskopens adjunkt.
    En viktig punkt är att samtala kring den verksamhet som församlingen vill satsa lite extra på. I Mullsjö-Sandhem har man flera sådana utvecklingsområden.
   Dit hör bland annat ideellt medarbetarskap och hur församlingen möter människor på sociala medier.

Fullmatat program
Biskopens besök sträcker sig denna gång över två veckor. Först gästar han församlingen 15-18 maj.  Då ska han hinna med att träffa både förtroendevalda, ideella medarbetare och anställda. Dessutom blir det besök i olika verksamheter både i och utanför kyrkan. Bland annat blir det ett möte med företrädare för kommunen.
    På torsdag kväll ger sig biskopen sedan av till Mullsjöä folkhögskola för en samtalskväll på temat "Tillsammans i Mullsjö". Det kommer att handla om vad som behövs för att skapa ett gott samhälle. Det blir inte bara prat utan också sång och musik av Kyrkans Tre Ess och kulturskolans blåsare.
    Besöket avslutas sedan på söndag 27 maj med en stor festmässa i Nykyrka kyrka. Den följs av lunch, och efter denna sammanfattar biskopen sina intryck från besöket i ett tal.

Läs mer om visitationen på  pastoratets hemsida.