Biskopen besöker Hjo

Den här veckan är biskop Åke Bonnier i Hjo på det som kallas biskopsvisitation.

Tanken med besöket är att biskopen ska få en djupare inblick i pastoratets arbete, men också att man tillsammans ska samtala om hur arbetet kan utvecklas. Det blir ett antal intensiva dagar där en rad olika aktiviteter står på programmet.
   – Biskopen vill möta de som är engagerade i kyrkans arbete, men också träffa företrädare för pastoratets samarbetspartners, till exempel kommunen och andra samfund, berättar Elinor Johansson som är biskopens adjunkt.
    En viktig punkt är att samtala kring den verksamhet som pastoratet vill satsa lite extra på. I Hjo har man flera sådana utvecklingsområden.
   Dit hör bland annat det ideella engagemanget i kyrkan och det diakonala arbetet med fokus på integration. Man kommer även att samtala kring pastoratets kommunikation och integration samt vad kyrkan ska göra med sina fastigheter.

Fullmatat program
Biskopens besök sträcker sig över perioden tisdag - söndag. Det görs ett uppehåll på fredag och lördag, men övriga dagar är fyllda av aktiviteter.
    Under tisdag, onsdag och torsdag ska biskopen hinna med att träffa både förtroendevalda, ideella medarbetare och anställda i pastoratet. Dessutom blir det besök i olika verksamheter både i och utanför kyrkan.
    Det blir också en offentlig samling på kvällstid. Den hålls på torsdag kväll och där kommer Åke Bonnier att tala om sambandet mellan modern konst och andlighet.
Besöket avslutas sedan på söndagen med en stor festmässa i Hjo kyrka. Den följs av lunch, och efter denna sammanfattar biskopen sina intryck från besöket i ett tal.

Läs mer om visitationen på pastoratets hemsida