Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift Webbplats

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Skara stifts folkhögskola i Hjo får låna 3 miljoner kronor räntefritt för att täcka kostnaderna för flytten av konstskolan från centrum till området där övriga folkhögskolan ligger. Det beslutade Skara stiftsfullmäktige vid torsdagens sammanträde.

Stiftsfullmäktige sa ja till lån på 3 miljoner kr till Hjo folkhögskola

Skara stifts servicebyrå är inne i en expansiv fas. Vi behöver därför bli fler för att möta detta behov och söker därför en kvalificerad redovisningsekonom. Servicebyrån tillhandahåller tjänster inom ekonomi och lön för pastorat och församlingar i Skara stift.

Vi söker en kvalificerad redovisningsekonom

VECKANS KRÖNIKA.  När man ska börja använda en ny apparat så börjar man normalt med att läsa instruktionsboken. För de flesta människor är detta ett helt naturligt förhållningssätt.

Instruktionsbok för livet

VECKANS KRÖNIKA. När man ska börja använda en ny apparat så börjar man normalt med att läsa instruktionsboken. För de flesta människor är detta ett helt naturligt förhållningssätt. När det gäller kunskapen om hur livet ska levas så verkar det inte vara lika naturligt att först läsa instruktionsboken.

Det finns många möjligheter, och många skäl, att vandra som pilgrim i Skara stift.

Gå på pilgrimsvandring

Du kan följa biskop Åke Bonnier på Facebook där han regelbundet skriver om både stora om små händelser.

Följ biskopen på Facebook

Skara stift vill, som en del av den världsvida kyrkan och den
kristna gemenskapen, förvalta skapelsen på ett hållbart sätt, både
vad gäller människor, djur och natur.

Engagera dig i hållbar utveckling

Skara stift vill, som en del av den världsvida kyrkan och den kristna gemenskapen, förvalta skapelsen på ett hållbart sätt, både vad gäller människor, djur och natur.

Här kan du ladda hem kollektvädjan för helgens gudstjänster.

Vart går kollekten?

Här kan du ladda hem kollektvädjan för helgens gudstjänster.