Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift Webbplats

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Nu kan du se biskop Åke Bonniers sommarvideo som har temat . ”Stanna upp”. Det handlar om vårt behov att stanna upp för att njuta av sommaren. Vi behöver också stanna upp för att sköta relationer med varandra och med Gud.

Sommarvideo: Stanna upp

För första gången firades sändningsmässa i Skara domkyrka för nyutexaminerade kantorer och församlingspedagoger i Skara stift.

Sändningsmässa för kantorer och församlingspedagoger

VECKANS KRÖNIKA.  Den som pilgrimsvandrar i Sverige - i Skara stift eller någon annanstans- kommer snart i kontakt med de sju så kallade Nyckelorden. Vart och ett av de sju orden är väl värt att fundera över. Beroende på hur livssituationen ser ut så är det alltid något av dem som passar in häpnadsväckande väl för tillfället.

Förundran

VECKANS KRÖNIKA. Den som pilgrimsvandrar i Sverige - i Skara stift eller någon annanstans- kommer snart i kontakt med de sju så kallade Nyckelorden. Vart och ett av de sju orden är väl värt att fundera över. Beroende på hur livssituationen ser ut så är det alltid något av dem som passar in häpnadsväckande väl för tillfället.