Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift Webbplats

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Nu kan du se biskop Åke Bonniers sommarvideo som har temat . ”Stanna upp”. Det handlar om vårt behov att stanna upp för att njuta av sommaren. Vi behöver också stanna upp för att sköta relationer med varandra och med Gud.

Sommarvideo: Stanna upp

Under sommaren satsar många kyrkor lite extra på sin verksamhet.

Sommaröppet i kyrkan

Under sommaren satsar många kyrkor lite extra på sin verksamhet. Musikutbudet är nästan ofattbart stort och i Skara stift erbjuds över 500 tillfällen till musikaliska upplevelser i kyrkorna under sommaren 2016.

VECKANS KRÖNIKA Nu är det sommar, semester och stress. Dessutom är den svenska sommaren numera strikt ritualiserad. Vi måste ju bara hinna med små grodorna, ett par bad, lite allsång och några mord i Midsomer. Om detta finns bara en sak att säga: Sitt ner!

Sitt ner!