Musik i Skara domkyrka

Skara Domkyrkoförsamling förfogar över ett fantastiskt rum för musik med sina orglar, flygel och sedan 2010 även en cembalo.

Ett rikt musikliv som spänner över orgelmusik, körsång i olika genrer och storlekar, kör och orkester och solistframträdanden utgör en etablerad del av Skaras musikliv.

Konserter och Musikgudstjänster
Under året erbjuds en rad konserter och musikgudstjänster i domkyrkan, med såväl församlingens egna körsångare som tillresta musiker och solister.

Musik vid lunchtid
Varje fredag kl. 12.00-12.20 under vår och höst inbjuds till en stunds lunchmusik i Skara Domkyrka.

Körsång i domkyrkoförsamlingen
Det finns flera olika körer för barn, unga och vuxna i domkyrkoförsamlingen.
Klicka på länken så får du veta mer.
Välkommen att vara med!

Domkyrkans musikfolder

OBS! På grund av risken för spridning av coronavirus kan konserter komma att ställas in under våren. Kika i pastoratets kalender här på hemsidan för senaste information om varje konserttillfälle.

Under våren 2020 inbjuds till många tillfällen med musik i domkyrkan.
Klicka och se hela vårens musikprogram...

Kontakt domkyrkans musiker

Ansvariga för musiken i domkyrkan är:

mail: Reibjörn Carlshamre
tel: 0511- 265 13