Foto: Strenge & Wingren AB

Ecstatic Ensemble

Vocal History Tour

Välkommen till konsert med Ecstatic Ensemble söndag 11 september kl. 17.00 i Varnhems klosterkyrka.

Ecstatic Ensemble tar er med på en vokalhistorisk resa från gregoriansk sång via madrigaler, Orlando di Lasso och barockens Bach vidare till Wienklassicismen. Via senromantikens Rachmaninov landar de i den moderna konstmusiken på 1900-talet med verk av Pärt och nutida musik av Enya och ABBA. Allt framförs a cappella.

Alla sångare har ett förflutet i Radiokören, Eric Ericsons kammarkör och/eller S:t Jacobs kammarkör. De är experter inom olika områden såsom tidig musik, barock, opera, jazz och musikal. Men här förenas de av sin kärlek till stämsång.

Gruppen bildades under pandemin, våren 2021 och har bland annat spelat in en konsertfilm ”Ecstatic Ensemble sjunger tidig musik” på Konserthuset i Stockholm.

Ecstatic Ensemble består av:
Jeanette Köhn, sopran
Sofia Niklasson, sopran
Malena Ernman, alt
Leif Aruhn-Solén, tenor
Hans-Peter Nee, baryton
Gustav Nordlander, bas

Klicka för att se konsertaffisch...

Konsertbiljett: 195 kr
Ungdomsbiljett (10-26 år) 95kr
Biljetter köps via www.strengewingren.se

Insläpp: kl. 16.15
Konsert: kl. 17.00

Konsertern är ca 60-75 min lång utan paus.

Arrangör: Strenge & Wingren AB