Webbsända gudstjänster i Skara pastorat

Här hittar du olika sätt som Skara pastorat nu brukar för att dela gudstjänst och andakt med alla som inte vill, kan eller bör vara i sammanhang bland andra. På dessa sätt hålls en andlig gemenskap levande med församlingarna.
Glöm inte att du också kan fira gudstjänst med SVT2 på söndagar 10.00 eller med Sverige Radio P1 11.00 på söndagar.

Gudstjänst från Skara domkyrkoförsamling
Skara domkyrka firar söndagens gudstjänst utan församling i domkyrkan. Gudstjänsten sänds här på webben. Domkyrkan öppnar 12.00, efter gudstjänsten.

Klicka här för gudstjänst från Skara domkyrka
Pingstdagen 31 maj 11.00.
Kollekten på Pingstdagen är en stiftskollekt och går till Skara stifts folkhögskola i Hjo. Du hittar mer information på Skara stifts hemsida om kollekter.
Om du har möjlighet och vill ge en gåva till kollekten kan du swisha till 123 105 32 22, skriv ”Kollekt 31 maj” som meddelande,

Gudstjänst från Valle församling
Inför sön- och helgdagar lägger kan du följa förinspelade gudstjänster från Varnhems klosterkyrka. Klicka här...

Gudstjänst från Ardala församling
Inspelade andakter i S:ta Annagården.
Pingstdagen 31 maj

Andakt med Skara domkyrka”
En kort andakt med utgångspunkt i senaste söndagens gudstjänst där vi möts gränslöst, lyssnar till Guds ord, läser en predikan och ber tillsammans. ”Andakt med Skara domkyrka” läggs upp här på hemsidan i anslutning till gudstjänsten den handlar om och skickas även med e-post till den som önskar. Vill du få den så, eller känner till någon som som du tror vill få del av andakten, anmäl det på mailadress: per.larsson@svenskakyrkan.se.

”Andakt med Skara domkyrka” - Pingstdagen 31 maj 2020

Gudstjänst i Coronatider

Gudstjänster firas, men med förändringar och rådande restriktioner.

Skara domkyrka:
söndag 11.00 – Gudstjänst sänds via webb utan församling i kyrkan. Kyrkan öppnas efter gudstjänsten 12.00.
onsdag 8.00 – Morgonbön
torsdag 18.30 – Veckomässa
fredag 12.00 – Musik vid lunchtid
varje helgfri måndag-torsdag kl. 12.00 - Middagsbön
(under sommaren även fredagar istället för Musik vid lunchtid)

S:ta Annagården:
söndag 11.00 – Gudstjänst
varje helgfri torsdag kl. 9.00 under vår och höst – Morgonbön
tisdagar jämna veckor kl. 18.00 under vår och höst – Bön och lovsång

Bjärklunda kyrka:
lördagar kl. 18.00 vår och höst - Helgmålsbön

Varnhems klosterkyrka:
söndag 11.00 – Högmässa
helgfri onsdag 8.00 – Pilgrimsandakt

För alla gudstjänster och andra evenemang se Kalendern.