Diakonala verksamheter

OBS! All verksamhet är pausad hela november. Umgås, fika och delta i intressanta samtal. Följande händer i våra församlingshus.

OBS! All verksamhet är pausad.

MÅNDAGSTRÄFFEN

Måndagsträffen är en mötes och samtalsgrupp med ett bestämt samtalsämne eller föredrag. Vi träffas över en kopp kaffe och kaka på måndagar i Falsterbo församlingshem mellan 14-15.30.
14/9    5/10    2/11   14/12
Intresserad av att vara med? Anmäl dig till diakon Carina Hansson.

SAMTALSGRUPP - KYRKOÅRET

Detta är gruppen för dig som är nyfiken på kyrkans liv. Varför ”vi gör som vi gör”? Varför har vi olika antal ljus på altaret? Vad är Fastan för något? Hur är Kyrkoåret uppbyggt? Vad är liturgi och varför talar vi ”kyrkiska” i kyrkan?

4 torsdagar - 1/10, 29/10, 26/11 och 10/12 träffas vi i Skanörs Församlingshus, vån 2. Kl. 10.00-11.30.

Det finns möjlighet att äta lunch tillsammans efteråt.
Anmälan till diakon Carina Hansson (max 8 deltagare)

SAMTALSGRUPP - BOKCIRKEL

Under vårterminen 2020 träffades en grupp och samtalade kring Olle Carlssons bok ”Kristendom för ateister”. Denna grupp fortsätter nu, vi har några platser kvar - så är du intresserade av att diskutera och fördjupa dig i livets frågor - är det här du ska vara med.

Kontakta diakon Carina Hansson för mer information om vilka datum som gäller.

Nytt och spännande för terminen är ”Torsdagar i Skanör”

Sopplunchen i Falsterbo flyttar till Skanörs församlingshus och Kyrkans Vänner får utökade antal träffar och träffas alla jämna torsdagar med start vecka 38.

Läs mer om Torsdagar i Skanör!

11.30 - 12.30 Serveras en enklare lunch i Skanörs församlingshus. Lunchen serveras alla torsdagar med start vecka 37

12.30 - 13.30 Efter lunchen ges det möjlighet att sitta kvar och lyssna till dagens programpunkt vilket kan vara lite musikunderhållning eller annan intressant programpunkt. Torsdagar i Skanör är helt öppen och alla är välkomna.

Diakonen är tillgänglig för samtal via telefon och vid bokad tid i Falsterbo församlinghus.

Ta en telefonfika

I dessa tider av pandemi måste vi hitta nya former för att kunna mötas. Församlingen bjuder in till telefonfika för dig som bor i Skanör-Falsterbo församling. Vi fikar tillsammans i telefonen och talar om precis vad som helst - väder och vind eller det som berör på djupet.

Kontakta mig och boka en tid så möts vi över en kopp fika!

Varmt välkommen med ditt samtal
Diakon Carina Hansson

Carina Hansson