Nu släcker vi ljuset i Skallsjö kyrka

Nu släcker vi som en symbolhandling i solidaritet med anledning av den energikris vi befinner oss i.

Skallsjö kyrka är känd för sitt ljustorn. Som en fyr längs E20 lyser ljustornet i kyrkoårets färger. Ljuset som en guide i mörkret. Det är vackert och lite undervisande på en och samma gång.

Men nu släcker vi ljuset i Skallsjö kyrka!

Det har hänt förr. Varje långfredag släcks ljuset i kyrkan. Nästa gång 7 april 2023.

Långfredagen är en dag då lidandet och sorgen manifesteras i kyrkan. I hoppfull väntan på påskdagens ljus är kyrkan släckt.

Även vid den världsvida manifestationen som är Earth hour släcks kyrkan ner. Nästa gång 25 mars 2023.

Att släcka lampor är en symbolhandling för att vi vill ta hand om jorden och allt levande, vilket Earth hour vill uppmärksamma.

Nu släcks det på sätt och vis av samma anledning. Som en symbolhandling i solidaritet med anledning av den energikris vi befinner oss i.

Även om utsidan släcks så fortsätter verksamheten som vanligt. Kyrkan stängs alltså inte.

Hur länge ljuset släcks kan vi inte säga just nu utan det beror på utvecklingen av energikrisen. Men ljuset är släckt i solidaritet och i en hoppfull väntan på att få tändas igen.