Projektkören Skallsjö Sommarkör

Stå på scen tillsammans med singer-songwriter Rosa Rebecka

Singer-songwritern Rosa Rebecka är ursprungligen från Lerum men är numera bosatt i England, där hon studerat musik på Dartington College of Arts. Hon uppträder med sina egensinniga, själfulla sånger, inspirerade av svensk och engelsk folkmusik och av sagoberättare. BBC Music skriver att hon har ”en lyrisk, soldränkt och gyllene röst, spetsad med en aning månsken som för tankarna till Joan Baez och Joni Mitchell”, och hennes uppträdanden är varma och engagerande. ”Jag misstänker att mitt öga inte var det enda som inte var torrt” skrev recensenten från The Herald efter en konsert. Ni kan höra henne på www.rosarebecka.com , där det även finns information om hennes kritikerrosade skivor: ”Water Carvings”, ”Untold”, ”Live: Boundless and More”, ”Songs for Mrs Beautiful” och ”Home”.

Rebecka är även sångpedagog och leder ett antal körer, och hon är en kunnig och medryckande sånglärare. Hon leder engelska folktraditioner såsom Wassail (vilket bl a involverar att sjunga för och om äppelträd i Januari), och importerar dessutom svenska traditioner till sitt nuvarande hem. Hennes svenska Luciatåg drar hundratals människor varje år. Hon har gett radiointervjuer om detta och även om sin egen musik, såväl i regional som nationell radio i Storbrittanien. 

Skallsjö Sommarkör, som är öppen för allmänheten, är inbjuden att delta i konserten med titeln ”Out of silence”. Alla som vill får vara med och ta del av sångerna under flera körövningar, där de får lära sig vackra stämmor som de sedan framför på scen tillsammans med Rebecka. Körrepetitionerna leds av Susanna Myrberg och Rosa Rebecka.

Projektkören Skallsjö Sommarkör

Plats: Skallsjö kyrka, Gamla vägen 50, 448 33 Floda
Tider:
Tor 18 juli, kl. 18:30-20:30 – körövning med Susanna Myrberg
Tor 25 juli, kl. 18:30-20:30 – körövning med Susanna Myrberg
Lör 27 juli, kl. 17:00-19:00 – körövning med Rosa Rebecka
Sön 28 juli, kl. 17:00-19:00 – körövning med Rosa Rebecka
Ons 31 juli, kl. 19:00 - konsert Out of Silence (ingår i konsertserien Musikpunkten)

Anmälan till projektkören Skallsjö sommarkör är nu stängd. Men du är välkommen att istället anmäla dig till körprojektet Juloratoriet via denna länk.