Vuxna på stan

Vuxna på stan är en organiserad form för vuxna att finnas ute på stan vid ungdomsarrangemang.

Med ekumeniska skolkyrkan som samordnare delas huvudansvaret ut på olika församlingar och samfund, men som privatperson är du alltid välkommen att delta. De flesta ungdomar uppskattar vuxna som bryr sig. Några behöver lite extra omtanke och andra kanske avstår en kriminell handling på grund av din närvaro. Du är viktig.

Så här går det till
Intresserade samlas i Café UH på Lasarettsgatan 9 klockan 21.00. Där delas fikabiljetter ut och ibland får man lite extra information. Här får man också en översikt över hur många man är för kvällen. Man delar upp sig i lag eller två och två, sprider ut sig och finns till där det behövs. När ungdomarna verkar ha åkt hem samlas man kort i Caféet igen för att delge vad som hänt under kvällen.
Förhållningssätt
Du finns ute som privatperson och agerar efter eget omdöme. Inga andra försäkringar än dina privata gäller. Endast polis och ordningsvakt har befogenheter att beslagta alkohol eller ingripa mot någons vilja. Endast i de fall när en person begår en brottslig handling där fängelse ingår i straffskalan, har du som privatperson rätt att förhindra gärningen eller kvarhålla personen tills polisen anländer. Om Du iakttar något brottsligt: notera personens signalement och kontakta polisen.

Om du undrar över något inför kvällen eller vill diskutera/följa upp något efter kvällen,  skicka då ett mail till www.skolkyrkan-ovik.nu. Ring Fältassistenterna (070-343 60 25 eller 070-217 39 77) eller Polis (0660-79300) (brådskande 112)