Svenska kyrkans unga i Själevad

Är du nyfiken på den kristna tron, vill du träffa nya kompisar och göra roliga saker? Kanske fara på läger?

Välkommen till Svenska kyrkans unga i Själevad. Vi träffas söndagar klockan 18.00 – 21.00. Vi håller till nere i källaren i Själevads Församlingshem ingång på baksidan mot kyrkogården. Om du går med i vår Facebook-grupp blir du uppdaterade om våra träffar.

Svenska kyrkans unga

”Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.”

Länk till nationella hemsidan: http://svenskakyrkansunga.se/

KU för mig

KU för mig är när vi unga får vara tillsammans och prata, leka, sjunga, vara på läger m.m. När man är i KU så blir man mer avslappnad, man känner sig mer sig själv eftersom att här förväntas man inte vara någon som man inte är.

Man får mycket fler kompisar, t.ex. när man far på de olika lägren, då träffar man många trevliga och roliga personer, och dom kommer på nästan alla stift läger.

Det bästa med att vara med i KU är att man får vara med i Distrikt Års Mötet (DÅM) som hålls varje år, på det mötet får man bestämma om mycket i KU, och man tycker ju om att bestämma mycket som ungdom. Där kan man t.ex. bestämma om vilka läger som stiftet ska ha under året.

Även inom vår församling så har vi läger som vi brukar fara på. För inte så länge sedan var vi i Själevads församling på läger i Boda Borg, där så tränade vi vårt samarbete genom att i grupper gå igenom de olika rummen.

Här så samarbetar vi med att försöka plocka bort osten ur råttfälla. ( Vi är i ett rum där man är som möss, så vi ville ha osten för att komma in till nästa rum, men vi ville inte att råttfällan skulle slå ihop så en av oss var tvungna att stå på den.)

En annan sak som är kul med att vara med i KU är att vi har våra träffar varje vecka på Söndagar kl. 18.00 – 21.00. På KU träffarna så får vi leka massor, vi sjunger jätte mycket och vi pratar om mycket roliga saker och sen gör vi massa andra roliga saker!

/Emelie Sundqvist

Monika Edblad