Pysslingkragens förskola

"Här vill vi att alla känner sig trygga, unika och värdefulla. Vi lär oss visa respekt för människor och skapelsen" (Prästkragens och Pysslingkragens vision)

På Pysslingkragens förskola arbetar fem pedagoger med ett gäng underbara barn mellan 1 - 5 år.

Vår profil:

Vi arbetar temainriktat där läroplanens alla mål kommer att finnas med. Det blir matematik, teknik, naturkunskap, språk/kommunikation, rörelse, skapande - på barnets nivå! Vi använder oss av bibelberättelser och hittar en massa spännande saker att forska omkring. I vårt profilarbete ingår också två gudstjänster i Själevads kyrka. Dessa gör vi med Prästkragens förskola och fritidshem.

Veckans stjärna:

Varje helg får ett av barnen med sig gosedjuret "Leo lejon" hem. Tillsammans med Leo följer en bok, som föräldrarna hjälper barnen att skriva i vad Leo fått uppleva under helgen. När barnet kommer tillbaka efter den helgen är de "Veckans stjärna". det innebär att det barnet har ett speciellt ansvar för samlingarna innan lunch. Barnet väljer en sång, en ramsa, en bön och en bordssång som vi använder oss av hela veckan. Varje dag ropar barnet upp sina kompisar med hjälp av bilder av barnen och pedagogerna. En dag läser vi vad Leo varit med om under helgen och en annan dag får barnet ta med en leksak hemifrån som visas upp och berättas om på samlingen. Vi ser att barnet, på detta trygga sätt, utmanas att ta ansvar och stärks genom att prata inför hela gruppen.

Pysslingkragen byggnad

Uteverksamhet:

Vi är ute minst en gång varje dag och vi har en stor och härlig gård där barnen leker och utvecklas. Från början av höstterminen och slutet av vårterminen har vi något som kallas "Kottegruppen". Det är en grupp där våra 5-åringar, tillsammans med prästkragens  5-åringar går ut i naturen och lär sig om djur och natur. Våra 3-4-åringar är med i "Minikottarna" och de går också ut i naturen för att undersöka och utforska på lite kortare utflykter.

En vecka i korthet:

Måndag: Planering för personalen