Fransk vår

Symfonisk katedralmusik från Notre Dame i Paris kommer under våren att klinga från orgeln i Själevads kyrka.

I konsertserien våren 2019 spelar organisterna Johannes Skoog, Ralph Gustafsson och Håkan Dahlén musik av den legendariske organisten Louis Vierne.

Vierne var nästintill blind från födseln och helt blind i vuxen ålder men blev trots detta en av Frankrikes mest firade organister och pedagoger. Bland hans elever kan nämnas Maurice Duruflé, Nadia och Lili Boulanger och Gaston Litaize.

År 1900 erhöll han den prestigefyllda organisttjänsten i Notre Dame och stannade där i 37 år. Han skrev mellan 1899-1930 sex symfonier. I vår får vi i Själevads kyrka höra Symfonierna 1, 2, 3 och 5.

Vierne’s första Symfoni  spelas 10 februari av Håkan Dahlén.

Övriga datum är:

24/2 Symfoni nr. 2 Johannes Skoog