Lugna rummet

När vilar du? När ger du dig själv medvetet tid till återhämtning och eftertanke utan att sova? Lugna rummet är en oas där du tillsammans med andra får unna dig en lugn stund.

Varje vecka kommer elever från årskurs 6 i mån av tid tar vi emot andra grupper. Kontakta i så fall Tova Hellström.

Vad är Lugna rummet?

Lugna rummet är en verksamhet som till största delen riktar sig till årskurs 6. En samverkan med Själevadskolan i syfte att ge eleverna verktyg att lära sig slappna av.

Lugna rummet
Bild: Tova Hellström

En träff ser ut enligt följande:

Eleverna får landa i soffan och vi samtalar utifrån en fråga vi dragit på ett kort. Frågorna är från pedagogförlagets kortserier för barn. Det kan beröra allt från: Vilken är din favoritblomma?, Hur skulle ditt drömrum se ut? till Vad tycker du vuxna ska bli bättre på?

Därefter får eleverna gå in i Lugna rummet där vi börjar med en avslappningsberättelse därefter erbjuder vi massage, med massagebollar eller massagedjur, på ryggen cirka 3 min.

Vi avslutar igen i soffan där de får en frukt och där de ofta vill dra ännu ett kort.

Här kan du läsa några tankar och reflektioner kring vårt behov av vila.

Tova Hellström

Mer om Tova Hellström