Kyrkans väntjänst

Vill du sprida ljus och glädje till en medmänniska i ditt närområde? Häng då med när vi nu startar Kyrkans väntjänst.

I kyrkans väntjänst vill vi framför allt skapa möjligheter till besök hos den som känner sig ensam och längtar efter en pratstund med någon. Kanske längtar någon efter att få sällskap på en promenad eller hjälp att komma till en gudstjänst. Här kan du göra skillnad!

Vill du göra skillnad för en medmänniska?

"Jag har fått allt genom att vara volontär – familj, vänner och ett stort nätverk", säger en person som engagerat sig ideellt genom organisationen Volontärbyrån. Många vittnar om att det är en meningsfull uppgift att utan egen vinning känna att man gör något för andra. Kyrkans sociala engagemang är något som också många uppskattar.

Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga ned på uppdraget det kan vara allt från flera gånger i veckan till 1 gång i månaden. Det beror helt på din egen situation och dina möjligheter. Uppdraget kan utföras på veckans alla dagar och du kommer överens med den du har kontakt med när det passar er båda bäst.

Vi kommer i slutet av februari erbjuda alla intresserade en liten introduktionskurs som rustar er i det uppdrag ni går in i. Sedan blir det träffar varje termin där ni kan vara med och påverka innehållet. Vi diakoner finns också tillgängliga för enskild handledning när ni behöver.

Vi välkomnar gärna både män och kvinnor i alla åldrar. Tillsammans är vi alla Svenska kyrkan och tillsammans får vi visa på Guds kärlek genom handling.

Längtar du efter någon att prata med?

Om du känner dig ensam och längtar efter ett besök eller har du behov att få prata med någon är du också välkommen att höra av dig. Vi finns till för dig.

Oavsett om du längtar efter att engagera dig eller längtar efter ett besök.

Välkommen att kontakta någon av oss

Domsjö: Diakon Carina Berglind

Telefon: 0660-599 31. E-post: carina.berglind@svenskakyrkan.se