Bildkollage, hockeyspelare och ung person i kyrkan

Hockeykonfirmation 2020-2021

Under 2021 fortsätter MODO Hockey, Svenska Kyrkan och KRIK sitt samarbete i form av hockeykonfirmation. En konfirmandkurs kombinerat med hockeyskola. Hockeykonfa hade premiär 2009 och blev en succé direkt.

Vi börjar med ett upptacksläger där en kortare introduktion sker, detta för att sedan mötas igen på sommarlägret som varar 12 dagar. Den stora avslutande festen blir i och med konfirmationsgudstjänsten i Sveriges vackraste kyrka, Själevads kyrka.

Första veckan kombineras konfirmationspassen med utflykter i värdsarvet Höga kusten och fysträning. Teori och praktik varvas. Vi fokuserar på att lära känna varandra och bli ett team. Från söndagen första veckan till fredag andra veckan kombinerar vi detta med minst två ispass per dag.

Hockeykonfirmationen är därmed en av fyra grupper i MODO Hockey Institutes. En högklassig ishockeyutbildning av välutbildade instruktörer. Så det gäller att komma väl förberedd.

För spelare födda -05,-06 eller äldre

25 utespelare och 4 målvakter bereds plats sommaren 2021, både tjejer och killar är välkomna.

Först till kvarn...

Egenavgift

Pris 5.900;- /spelare

Banderoll om hockeykonfirmation

Hockeykonfirmation handlar om:

• Möjligheten att få ett lugnare läsår med konfirmation under sommarlovet.
  • Två givande läger och distanskontakt via mail resterande tid.
  • Ett erbjudande om att kunna träna hockey och samtala om kristentro, livet och Gud.
  • Kvalitativa fyspass och ispass.
  • Ställa och fundera kring de existentiella frågorma.
  • Lära känna nya kompisar från hela Sverige och även ibland från andra länder.
  • Ett viktigt verktyg att ha med sig hela livet.
  • Ett minne för livet

Anmäl via:

rikard.boberg@modohockey.se

Ladda ner broschyren här

Upplägget

9-10 januari 2021

Upptaktshelg, Örnsköldsvik Vi börjar med en helg tillsammans där vi lär känna varandra, introducerar de ämnen vi kommer att arbeta med under konfirmationstiden och har ispass. Detta läger är inte obligatoriskt, har man inte möjlighet att delta får man ta igen detta på annat sätt.

Januari — Maj 2021

Eftersom vi inte kommer att ses så ofta, kommer en del av konfirmationen att vara månadens utmaning och gudstjänstbesök. Enklare uppgifter som konfirmanden löser hemma. Dessa uppgifter skickas ut och redovisas per mail alt. post.

13-24 Juli 2021

Hockeykonfirmationsläger, Örnsköldsvik Under 12 lägerdygn med helpension kombinerar vi isträning (6 dagar), fysträning samt konfirmationspass. Basen är Fjällräven Center där vi äter, bor och tränar. Under tiden gör vi också spännande utflykter tillsammans i vackra Höga Kustens.

25 juli 2021

Själevads Kyrka (just utanför Örnsköldsvik) Konfirmationsmässa där vi alla firar konfirmationshögtiden med familj, släkt och vänner.

Modo Hockey Institute

MODO Hockey Institute skall ge ungdomarna goda värderingar vilket bidrar till att bli goda förebilder på och utanför ishockeyrinken, fostra hockeyintresserade människor i allmänhet och hockeyspelare i synnerhet. Varje elev skall under MHI få insikt i viktiga ämnen som Etik & Moral, Fair Play och vikten av att sköta skolan och hur man är en bra kompis.

Istränarna inom MODO Hockey Institute skall ha genomgått utbildning som motsvarar de krav som ställs för att utveckla de elever som söker sig till institutet. Träningen skall utveckla varje spelare så optimalt som möjligt inom hockeyns grunder, Åka - Passa - Skjuta - Dribbla.

Målvakterna skall förutom de specialinriktade träningskvällarna, utvecklas i samband med övrig träning där matchlika situationer uppstår, de flesta med egna målvaktstränare. Fysträningen under veckan sker i utbildande form där eleven får lära sig hur och varför kroppen behöver träning utanför hockeyplan. Varje dag består av minst två ispass samt minst ett fyspass.

ModoHockey Logga

Alla ledare på MODO Hockey Institute skall ha goda kunskaper av barn & ungdomsidrott och skall bidra till att träningsveckan blir så intressant som möjligt och ett livslångt minne för varje elev.

Vid frågor eller funderingar

Rikard Boberg MODO Hockey