Björna församling

VÄLKOMMEN !

Gudstjänsten är centrum i det kristna livet allt sedan de första kristnas tid. Till gudstjänsten kommer vi för att möta varandra och Gud. För att be. Och för att hämta kraft. Gud frågar inte efter hur du lever ditt liv eller hur andlig du är. Gudstjänster med nattvardsfirande kallas mässa.

Gudstjänster Björna

Barnverksamhet är bland det viktigaste vi har i Svenska kyrkan.

Barn och ungdom i Björna

Barnverksamhet är bland det viktigaste vi har i Svenska kyrkan. Jesus sa ”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de.”

Diakonins uppgift är att tjäna medmänniskan. Vi vill gestalta detta genom att ge människor stöd och hjälp vid kris och sjukdom, bedriva aktiv uppsökande verksamhet, erbjuda mötesplatser som skapar kontakter.

Diakoni i Björna

Musik berikar

Musik i Björna

Musik berikar Vid dop, vigsel och begravning erbjuder församlingen solosång. Dessutom ingår in- och utgångsmusik vid vigsel och begravning. Orgeln vill förstärka den stämning som finns i gudstjänsten, allt från långfredagens sorgsna framtoning till påskdagens jublande.

I Björna församling innebär konfirmationsträffarna en vandring med kompisarna och med medarbetarna i kyrkan. Vi följs åt under ett läsår genom kyrkans högtider och traditioner.

Konfirmation i Björna

Björna kyrkogård ligger i anslutning till Björna kyrka i Björnaby, strax utanför Björna samhälle. Här finns kistgravplatser, askgravplatser och en minneslund. Totalt finns det c:a 1 100 upplåtna enskilda gravplatser.

Björna kyrkogård

Det är vi som arbetar i Björna församling. Här kan du hitta våra telefonnummer och e-post adresser om du vill ha kontakt.

Therese Hansson Dahlberg

Barn- & ungdomsledare (församlingsassistent), Björna församling, Administration, Församlingassistent

Hanna Mattebo

Barn- & ungdomsledare (församlingsassistent), Björna församling, Församlingassistent