Musikevenemang

Musiken är en stor och viktig del i församlingslivet. Som församlingsbo och besökare finns det goda möjligheter att njuta av härliga musikupplevelser i våra kyrkor - oftast helt utan kostnad. Hoppas du finner något som passar dig.

Körkonserter

Under året finns det möjlighet att vid ett antal tillfällen ta del av olika körkonserter i våra kyrkor. Vid vissa tillfällen är det våra egna körer som står för körsången och vid andra besökande körer, som gästar vår församling. Det är som regel alltid gratis att komma och lyssna, med undantag av om det är något större verk med orkester som framförs - vilket också kan förekomma.

ORGELkonserter

Vid tre till fyra lördagar varje termin bjuder vår organist Kjell Johansson in till en stunds orgelmusik att njuta av. Ta tillfället i akt att få en lugn stund, klockan 14.00 innan andra helgaktiviteter tar vid. Under vårterminen är första tillfället att lyssna till Mariakyrkans fina orgel 14 januari. Följande lördagar, vid samma tid, blir sedan 4 mars, 8 april och 3 juni.

Andra musikaliska framträdanden

Vid olika tillfällen finns det möjlighet att också lyssna till skilda musikaliska framträdanden. Under somrarna arrangeras t ex under högsommarveckorna lunchmusik i Mariakyrkan med olika musiker och sommarmusik i Haga kyrka några augustisöndagskvällar. Håll utkik på hemsidan för mer detaljerad information kring de kommande musikarrangemang som kommer.

Händer som spelar på orgel Bild: Magnus Aronsson_IKON