Sigtuna församling Besöksadress: Olofsgatan 2, 19330 Sigtuna Telefon: +46(8)59250454 E-post till Sigtuna församling Webbplats

Kulturarrangemang

Att ta del av de kulturella arrangemang som församlingen arrangerar kan vara ett sätt att mötas i våra kyrkor eller i församlingsgården Munken. Välkommen!

Jakobs stege

Under hösten har församlingen fått en ny kyrkoherde, Jakob Tronêt. Från sin senaste tjänstgöring på Gotland har han tagit med sig alldeles egen "talkshow", Jakobs stege, till Sigtuna.

Vid tre tillfällen under hösten har han samtal med intressanta personer i samhället med musikalisk medverkan av olika duktiga musiker. Vid första tillfället "grillades" vår biskop Ragnar Persenius och vid senaste kommunfullmäktiges ordförande Ibrahim Kalifa. För musiken stod Roland Cedermark och Nils Bergstrand.

Nästa Jakobs stege hålls 5 februari, kl. 18.00 i Olov Hartmans Studiokyrka. Då kommer Sigtuna kommuns oppostioneråd Olov Holst för att bli intervjuad och studiomusiker är Greger Fellin, tenorsaxofon och Fredrik Hermansson, piano.

Stenbok av Anders Thorlin
Bild: Mats Segnestam

konstutställningar

Vid olika tillfällen ges det mlöjlighet att ta del av skilda konstutställningar i våra kyrkor och lokaler. Varje sommar sedan ett antal år tillbaka har det varit en sommarutställning i Mariakyrkan, som man kunnat njuta av i den sakrala miljön. I somras var kyrkan t ex prydd av Anders Thorlins stenskulpturer.

Under hösten har man även kunna ta del av en utställning iförsamlingsgården Munken, med målningar som Elisabet Bonnevier ställde ut.

föreläsningar

Välkommen att lyssna till någon av de föreläsare som då och då gästar församlingen. Det kan handla om allt från föreläsningar i samband med Sigtuna Litteratur festival eller församlingens egna arrangemang som t ex den som hölls i november om "när sorgen läker" med prästen och författaren Kerstin Propper.