Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Musik i sommarkväll 2019

Program

Granlo kyrka
Söndag 16 juni kl 18.00
SEMMY STAHLHAMMER
MARIA ROBERTSON
Violinisten Semmy Stahlhammer och Maria Robertson, cembalo framför konsertprogram med J.S. Bach; violin- och cembalosonater.Semmy Stahlhammer har tills nyligen varit verksam som förste konsertmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och lärare på Kungl. Musikhögskolan. Maria Robertson är utbildad cembalist vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för cembalisten Eva Nordenfelt-Åberg, samt vid Sweelinck Conservatorium i Amsterdam för barockspecialisterna Ton Koopman och Gustav Leonhardt.
Andakt Laila Öberg, kantor Eva-Britt Fredheim.

Selångers kyrkoruin
Torsdag 20 juni kl 19.00
SARA ÖHLÉN och PELLE NORDLANDER
framför programmet ”En källa till liv - tankar och visor tillägnade dig som behöver en stunds betänktetid och andrum i vardagen”, som de beskriver såhär: Vi människor har en förmåga att krångla till det för oss, i mötet med varandra. Istället för att vara enkla och raka och visa vårt sanna och sårbara jag, bygger vi upp fasader och murar. Vår förhoppning är att detta program ska ge inspiration till att, liksom det lilla barnet, se på sig själv, sin medmänniska och tillvaron på ett icke dömande vis.
Andakt Stephanus Neib, organist Larissa Jigarova.

Bild: Pelle Piano

Selångers kyrkoruin
Torsdag 27 juni kl 18.30
ROLLIN´PHONES
Sedan 1986 har Saxofonkvartetten Rollin´Phones varit en viktig del av svenskt musikliv. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. Gruppen har blivit tillägnade ett flertal verk av både svenska och utländska kompositörer. Saxofonkvartetten Rollin’ Phones består av Tove Nylund – sopransaxofon, Kristin Uglar – altsaxofon, Edith Bakker – tenorsaxofon och Neta Norén – barytonsaxofon.
Andakt Stephanus Neib, organist Larissa Jigarova.

 

Selångers kyrka
Torsdag 4 juli kl 18.30
WEBERKVARTETTEN
Weberkvartetten är en av Sveriges mest etablerade stråkkvartetter. Kvartetten vann ”Ung och
Lovande” 2005 och har deltagit i flera välrenommerade festivaler. Kvartetten gillar att utforska olika genrer och kulturer och har spelat med Suranjana Ghosh (tabla), Marcelo Nisinman (bandoneon), Lars Jansson Trio med flera. Som Quartet in Residence på Murberget, Länsmuseet Västernorrland (2005-2010) lade de en grund för att utveckla och genomföra unika gränsöverskridande projekt.
Andakt Stephanus Neib, organist Larissa Jigarova.

Granlo kyrka
Söndag 7 juli kl 18.00
TRIO KAP XL
Trio KAP XL består av en grupp folkmusiker som tycker mycket om att spela till dans. Flera av oss är eller har varit dansare och uppskattar bra dansmusik. Därför har vi skaffat oss en repertoar av polskor och gammaldans som vi uppfattar och känner av att dansare uppskattar, men som även skall vara njutbart att lyssna till. Gott samspel och mjukhet tycker vi är kännetecken för vår musik.
Andakt Laila Öberg, kantor Eva-Britt Fredheim.

Selångers kyrkoruin
Torsdag 11 juli kl 18.30
DUO DU RÊVE
Duo Du Rêve består av Jana Jarkovská – flöjt och Bohumír Stehlík – piano. De kommer från Prag i Tjeckien och har spelat tillsammans sedan 2011. Förutom att ge konserter har de deltagit i många mästarklasser, t.ex. Forum International pour Flûte et Piano i Luxemburg och Sandviken Master Classes i Sverige. Deras samspel och interpretation har värdesatts i olika internationella tävlingar. Med sin musik försöker de att ta med publiken till den högsta nivån av tolkning av klassisk musik.
Andakt Stephanus Neib, kantor Eva-Britt Fredheim.

Selångers kyrka
Torsdag 18 juli kl 18.30
FREDRIK ERIKSSON och LARISSA JIGAROVA
framför programmet ”Bara trevliga sånger”. Fredrik Eriksson är född och uppvuxen i Selånger och han studerade sång under 1990 -talet på Kappelsbergs musikskola i Härnösand. Han har ochså studerat sång under Karin Bengtsdotter Olsson, Torsten Föllinger och Olle Persson. Fredrik har under många år sjungit runt om i Sundsvalls området men han syns mest i någon av Selångers församlings kyrkor. Fredrik har en klassisk skolad barrytonröst. Larissa Jigarova, piano.
Andakt Stephanus Neib, organist Larissa Jigarova.

Selångers kyrka
Torsdag 25 juli kl 18.30
GAUCHE!

"Les Rivaux" är berättelsen om en ökänd musikalisk rivalitet vid solkungen Ludvig den fjortondes hov i Versailles. Den stod mellan den äldre mästaren Marin Marais, vars musik jämfördes med änglars sång, och den unga virtuosen Antoine Forqueray som sades spela likt själva djävulen. Rivaliteten producerade musik av en så innerlig, intensiv och sirlig karaktär att den helt saknar motstycke i musikhistorien! Musiken spelas tidsenligt på 7-strängad viola da gamba och 14-strängad teorb. Duon Gauche! består av Samuel Runsteen och Marcus Strand, två av Sveriges bästa unga barockmusiker. Andakt Stephanus Neib, kantor Eva-Britt Fredheim.

Selångers kyrkoruin
Torsdag 1 aug kl 18.30
VIVALDI FESTIVAL
Grundaren av ensemblen Camerata Mandolino Classico är den svenska mandolinspelaren Lars Forslund, som förde samman en grupp utvalda svenska och venetianska musiker med ett särskilt intresse för kammarmusik, särskilt från barocken. Camerata Mandolino Classico har fått ett internationellt erkännande som skickliga interpreter av venetiansk barockmusik. Ensemblen har gjort många och omfattande turnéer. Denna kväll bjuder de på fantastiska verk av Vivaldi, Monteverdi, Pergoliesi, Scarlatti och annan barockmusik.
Andakt Tomas Aspenberg, kantor Lars Lind.

Granlo kyrka
Söndag 4 aug kl 18.00
ARVE SOLLI, LOTTA STENMARK och ROBIN EAST
Lotta Stenmark har alltid vetat att hon ska hålla på med musik, så det är inte helt oväntat att hon idag jobbar som både sångerska och showartist. Arve Solli spelar gitarr och sjunger i alla möjliga sammanhang, och tillsammans med pianisten Robin East rör sig trion i en mängd olika genrer och stilar och får hela publiken att känna sig delaktig när de skapar en fantastiskt stämning tillsammans.
Andakt Laila Öberg, kantor Maj-Britt Norman.

Selångers kyrka
Torsdag 8 aug kl 18.30
DUO FRANCETT
Duo Francett är en akustisk enssemble som framför sitt program på sång, violin och kontrabas. Sedan de för första gången träffades i ungdomsprojektet Orkester Norden 1999 har de blivit ett gift par med två barn, och har musicerat tillsammans professionellt i Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall. Eric är kontrabasist och arrangerar en stor del av musiken. Susanne är både sopran och violinist och har alltid behandlat sina instrument jämlikt. Nu presenterar de en unik repertoar för en ”trio på två” som lyfter fram flera ovanliga instrumentkombinationer.
Andakt Stephanus Neib, kantor Lars Lind.

Granloholms kyrka
Söndag 11 aug kl 18.00
TIMRÅ MUSIKKÅR
Timrå musikkår bildades år 1948 på initiativ av Helmer Söderqvist. Musikkåren består idag av 30 spelglada och trevliga musikanter från Timrå med ett stort musikaliskt kunnande. De spelar musik ifrån den traditionella blåsorkesterrepertoaren, men också evergreens, filmmusik, populärmusik samt klassiska tongångar. Dirigent Hans Reinikka har en gedigen musikalisk karriär som bleckblåslärare och orkesterledare. Idag är han anställd på Härnösands kulturskola, och har varit ledare för Timrå musikkår i två omgångar; 1997-2009 samt sedan 2016.
Andakt Tomas Aspenberg, kantor Lars Lind.

Selångers kyrkoruin
Torsdag 15 aug kl 18.30
EVA NÄSMAN
KENNTH SILFVERÅSEN
Med två röster och en gitarr ger Kennth och Eva oss stämningsfull musik av varierat slag. Här blandas egenskrivna visor och vackra ballader med glada schlagers och somriga låtar. Eva har en bakgrund som musikhandledare och sångerska, och sjunger även vid bröllop, dop och begravningar. Kennth har länge skrivit egen musik, spelat och sjungit i ett flertal band, jobbat som musiklärare, haft gitarr- och trumkurser och ledsagar andra band inom musicerande. Att förmedla glädje, kärlek och gemenskap till andra tycker de är en stor ära.
Andakt Tomas Aspenberg, kantor Lars Lind.