Foto: Johannes Frandsen

I tider av oro och kris

Vi anpassar vår verksamhet i rådande situation med anledning av Corona-viruset.

I tider av oro och kris ser vi att människor behöver få mötas och få stöd och hjälp i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer vi om!

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör Coronaviruset. I nuläget innebär det att Selångers församling, för att skydda våra äldre samt minska smittspridningen av Covid-19, ställer in de flesta av våra diakonala verksamheter. Detta gäller tills vidare.

I nuläget fortsätter församlingen att fira gudstjänster i våra kyrkor, men med olika anpassningar. Vi håller öppet så långt det är möjligt och följer noga de anvisningar som Folkhälsomyndighetens ger. Vi ställer till exempel in planerade arrangemang med fler än 50 deltagare och uppmanar alla våra besökare att hålla avstånd och placera sig med minst två meters mellanrum inne i kyrkorummet.

För närvarande är följande
mötesplatser öppna:

GÅNG FÖR LIVET Selångers kyrkoruin kl 10.00
Onsdagarna 29/4, 13/5, 20/5, 27/5, 3/6, 10/6 och 17/6
För dig som är dagledig finns möjlighet att promenera tillsammans i grupp. Promenaden är ca 5 km, och ett utmärkt tillfälle för gemenskap och spännande samtal. Vandringen startar vid Selångers kyrkoruin och inleds med en andakt.
Vi går i ett tempo som passar alla runt Selångerfjärden.
Avslutning med gemensam sopplunch i Selånger pilgrimscenter.

KYRKAN. ÖPPEN OCH NÄRA. Granlo kyrka.
Måndagar kl 11.00-13.00 och onsdagar 13.00-15.00.
Andakt onsdagar kl 14.00.
För dig som känner dig frisk och kry finns möjlighet att komma in för en pratstund över en kopp kaffe och kaka i all enkelhet. Möjlighet finns till ljuständning och en stilla stund i kyrkorummet. Vi håller avstånden! Hjärtligt välkomna!

DÄMPA ENSAMHETEN. Granloholms kyrka.
Tisdagar kl 10.00.
Kom och ta en kaffe och prata utanför Granloholms kyrka
Tisdag 21 april kl 10.00. Varmt välkommen!

VI FINNS FÖR DIG SOM KÄNNER ORO, ÄR RÄDD ELLER ENSAM
Behöver du samtalsstöd och någon att prata med? Ring Selångers församling, tel 060-56 35 75, så hjälper vi dig att få kontakt med en präst eller diakon. På kvällar och nätter finns jourhavande präst som du når på tel 112.