Ungdomsvolontär 24/25 sökes

Nyhet Publicerad

Ungdomsvolontär sökes till Svenska kyrkan Schweiz från 1 september 2024 till 30 juni 2025, för att arbeta i framförallt Zürich, Zug och Basel. Läs mer här om det låter intressant!

Utöver spännande arbetsuppgifter och fina arbets-gemenskaper, erbjuder vi fickpengar, GA-tågkort och boende i en lägenhet centralt i Zürich.

Vill du:

Arbeta med Svenska kyrkans barn- och ungdomsverksamhet i Schweiz?
Vara med och göra församlingshemmet i Zürich till en öppen och välkomnande plats?
Bidra till att föra samman svenskar och förmedla Svenska kyrkans tro och värdegrund?
Assistera vid gudstjänster och kommunicera med församlingen via hemsida, email och sociala medier?

Du kommer att arbeta mycket självständigt med huvudsaklig arbetsplats i församlingshemmet på Kurvenstrasse 1 i Zürich i nära samarbete med kyrkoherden och många frivilliga inom församlingen.

För mer information eller frågor, kontakta kyrkoherde Pehr-Albin Edén, tfn: 0041794239351 eller email: pehr-albin.eden@svenskakyrkan.se. Till denna emailadress tar vi tacksamt emot CV och personligt brev fram till 15 april 2024.

Välkommen med din ansökan!

Läs här några rader från vår nuvarande volontär Clara, om hur hon upplever sitt arbete.

Att vara volontär i svenska kyrkan i Schweiz har varit så givande för mig. Det har varit ett år när jag fått ta mycket eget ansvar, fått växa som person och uppleva så mycket olika saker. Att träffa alla familjerna och se vad kyrkan erbjuder för dem har varit så fint och jag har känt att det jag bidrar med här verkligen betyder något för de svenskar som bor i Schweiz. Både som ett sammanhang för föräldrarna att möta andra föräldrar men självklart också för barnen.

Att vara volontär här innebär inte heller bara jobb, utan det är en möjlighet att utforska ett helt nytt land och kultur, skapa nya kontakter och möta nya människor. Det har varit ett fantastiskt år och jag hoppas att det blir lika super för nästa volontär!