Foto: Doris Danielsson

Välkommen som konfirmand

”Gå ut och gör alla folk till lärjungar”- Jesus Kristus Välkommen att bli konfirmand hos oss i Sävare församling, här vill vi tillsammans uppleva, upptäcka och utforska kristen tro. Välkommen till en konfirmationstid där du, dina frågor och din upplevelse är i fokus.

UPPLEVELSE-KONFA
Konfirmationstiden handlar om en upplevelse av Gud och frågor som, vem är jag och vem kan jag lita på? Här i Sävare församling erbjuder vi upplevelse-konfa där fokus ligger på att upptäcka, uppleva och utforska kristen tro på många olika sätt. Vi tror på en levande Gud och alltså måste konfirmationstiden också vara levande.

Varmt välkommen till en konfirmationstid där du, dina frågor och din upplevelse står i fokus.

Vi träffas torsdag kl 15.30-17.30 i Majåkerskyrkan.
Terminen startar v. 33, torsdagen den 19 augusti.

Läger
4-5 september, Vidablick
13-20 februari, Idre Fjäll

Konfirmationsgudstjänsten äger rum den 19 juni 2022.

INFROMATIONSKVÄLL
Är du nyfiken och vill veta mer?
Du är varmt välkommen till vår informationskväll den 26 maj klockan 18.30 i Majåkerskyrkan eller på vår första träff den 19 augusti.

Kontaktperson Josephine Helmerson, församlingspedagog
Mail josephine.helmerson@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN: Din anmälan vill vi gärna ha före tisdag 16 juni, men det kommer att skickas ut en påminnelse i augusti och det går bra att hänga på då. Du anmäler dig via ett formulär på webbsajten www.konfirmera.nu

Att konfirmeras är att ge sig själv en chans att upptäcka vad kristen tro är. Och fundera kring vad det har med mitt liv att göra?
Under konfirmandtiden finns det plats för en del av de där stora frågorna: om meningen med livet, vad det är att vara människa och vad som händer när vi dör.
Kanske har du också grubblat över frågor som: vem vill jag vara? Vad är kärlek? Varför händer det onda saker i världen och hur ska vi bäst ta hand om det jordklot vi lever på? Och du har säkert några frågor till som du brottas med. Säger Bibeln något om allt detta?
Vi kommer också att prata om vem Gud är, och om Jesus - har det han sa och gjorde något att göra med oss som lever nu?

VAD ÄR KONFIRMATION?: Ordet konfirmation betyder bekräftelse - bekräftelse av ditt dop och dig som unik, värdefull och oändligt älskad av Gud. Du behöver inte vara döpt för att anmäla dig men för att bli konfirmerad måste du det.
Om du inte är döpt kan du bli det under konfirmationstiden.
Det är gratis att vara med i konfirmandgrupperna och att konfirmeras.
Allt material och läger med mera ingår.