Ledig tjänst som kantor/musiker 100% Sävare församling

Vill du leda kör i en församling med ett levande gudstjänstliv och musikverksamhet? Välkommen att söka tjänsten som musiker i Sävare församling – en tjänst med kreativ frihet och varierande arbetsuppgifter.

Kantor sökes

Vill du arbeta i en församling där den söndagliga gudstjänsten är viktig, Kristus står i centrum och öppenhet, trygghet och gemenskap är våra ledord? Då är du rätt person för oss.  Vi har ett levande gudstjänstliv, en stor barnverksamhet, ett ungdomsarbete under uppbyggnad och generösa anslag för musikverksamhet.  Din placering är i Majåkersdistriktet men du spelar även i församlingens andra 8 kyrkor vid gudstjänster, konserter och kyrkliga handlingar.

Vi söker dig som

- är utbildad kantor eller har likvärdig utbildning.
- vill leda vår skickliga kyrkokör ”Majåkerskören” och utveckla församlingslivet och körverksamheten
- uppskattar liturgiskt orgelspel i gudstjänster och kyrkliga handlingar
- har erfarenhet av och gärna leder körer i olika åldrar
-  vill ha piano- och/eller orgelelever
-  är villig att tjänstgöra två helger i månaden
-  vill vara med och bygga församling och skapa mötesplatser i kyrka och samhälle
-  har god samarbetsförmåga och hög social kompetens.

Särskild vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.
Körkort och tillgång till egen bil att användas i tjänsten förutsätts.

Sävare församling
Sävare församling har c:a 6.000 medlemmar och 27 anställda.
Du kommer att var en del av ett arbetslag med tre präster, tre musiker, en diakon, pedagoger, barnledare, värdinna, kanslipersonal och vaktmästare.
I församlingen finns ett regelbundet och levande gudstjänstliv, en stor barnverksamhet, 5 vuxenkörer varav Majåkerskören är den ena, två barnkörer och stor musikverksamhet framför allt på sommaren.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kyrkoherde Katarina Björklund tfn. 073-0824058
e-post: katarina.bjorklund@svenskakyrkan.se

Ordförande i kyrkorådet Stig-Olov Olsson tfn. 073-182 60 60

Inkom med din ansökan, ett personligt brev samt CV, senast den 1/1 2023 till savare.forsamling@svenskakyrkan.se