Foto: Kristina Alfonsdotter

Påsktips! Lyssna på ett spännande drama i sex delar

Publicerad

Relationsdrama, true crime och spänning. Ta del av den stora påskberättelsen i en unika ljudboksupplevelse! Uppläsare är Lena Fagéus.

 

 

 

Foto: Kristina Alfonsdotter

 

Festen

DEl 1 Påskens mysterium   |   Matt 26:17-29

Tretton vänner har samlats för sin årliga festmåltid, men denna gång är något annorlunda. Mitt i den glada stämningen smyger sig något nytt och främmande in. Mat och dryck förvandlas på ett oförklarligt sätt. Den som alla ser upp till talar om blod och död. Är en av dem en förrädare?

 

 

Foto: Kristina Alfonsdotter

 

Sveket

DEl 2 Påskens mysterium   |   Matt 26:30–56

I trädgården vid foten av berget tar några vänner en svalkande kvällspromenad. Men en händelsekedja har satts gång som hotar de en gång så starka banden mellan dem. En vän har redan svikit och den som alla lovar att hjälpa lämnas ensam med sin ångest. Stannar någon kvar när krisen kommer?

 

 

 

Foto: Kristina Alfonsdotter

Domen

DEl 3 Påskens mysterium   |   Matt 26:57–27:31

En natt i påsktid: ett justitiemord är på väg att ske. Ett gripande i mörkret följs av två snabba rättegångar med falska vittnen och en hetsande folkmassa. En man frias, en annan döms till döden. I förvirringen byter vänner plats – den som står närmast sviktar, förrädaren ångrar sig.

 

 

 

Foto: Kristina Alfonsdotter

Mörkret

DEl 4 Påskens mysterium   |   Matt 27:32-66

Den svartaste dagen har grytt. Domen har fallit och ska verkställas, mitt för ögonen på de kvinnor som stod fången nära. Mörker, övergivenhet – och död. Tillvaron skakar i sina grundvalar. Men trots att maktens män fått som de vill är de ändå inte lugna.

 

 

 

Foto: Kristina Alfonsdotter

Uppståndelsen

DEl 5 Påskens mysterium   |   Matt 28:1-20

Medan solen går upp vandrar vännerna Maria och Maria mot en grav för att ta hand om kroppen av den man de såg avrättas. Plötsligt rivs den stilla morgonen itu av buller och blixtar. Efter ett omtumlande möte från andra sidan graven springer de därifrån. Vad är det som har hänt?

 

 

 

Foto: Kristina Alfonsdotter

Vännen

DEl 6 Påskens mysterium   |   Luk 24:13-35

Två nedbrutna vänner pratar med varandra på hemväg från de fruktansvärda händelser de just varit med om. Plötsligt är de tre personer på vägen. Vem är den oväntade följeslagaren? Varför vill han höra deras berättelse? Hur lyckas han få en liten låga av hopp att flamma upp?

Text: Helena Andersson Holmqvist
Text och bild är hämtade ut tidningen Spira som ges ut av Svenska kyrkan i Umeå.

Ljudfilerna är uppläsningar av berättelserna som är utdrag ur Bibeln 2000, 
utgiven av Svenska bibelsällskapet. Texterna är inlästa av kontraktsprost Lena Fagéus.