Andningspaus - två nya retreatkvällar i vår

Tisdag 4 februari och tisdag 31 mars får tystnaden inta Sävar kyrka. Släpp vardagen för en stund och lyssna in det som vilar bortom orden. Mer om kvällarna läser du här.

Tisdag 4 februari 18.30 i Sävar kyrka
Tisdag 31 mars 18.30 i Sävar kyrka

Den som vill startar kvällen 18.00 med en enkel soppmiddag

Retreat betyder reträtt, att dra sig tillbaka för egen reflektion och andlig fördjupning. En retreat är en möjlighet att stanna upp i vardagen. Våra dagar fylls snabbt av måsten och ibland kan det kännas svårt att hinna med allt. Retreaten är en möjlighet till stillhet och återhämtning, oavsett om du är en van retreatdeltagare eller vill pröva för första gången.

Under retreatkvällen är vi i tystnad – i gemenskap men samtidigt fria från ansvar för varandra. Tiden vi avsatt är bara vår egen tillsammans med Gud. Vad du gör i tystnaden är upp till dig, du kan skriva, läsa, be, måla, handarbeta eller rent av sova om det är det som du behöver mest.

Kom med den tro du har, oavsett hur den ser ut. Du väljer själv vad du vill delta i.
Tystnaden och det lugna tempot under kvällen ger dig möjlighet att följa de tanketrådar som alltför ofta avbryts av vardagens rutiner och krav. Genom att vara i tystnad får du möjlighet att lyssna till annat, allt som finns inom dig, dina egna tankar och själens dialog med Gud. Tystnaden är därför inte en frånvaro av ljud utan en övning i lyssnade.

Kvällen är helt skärmfri, så lämna gärna mobilen hemma. Om du av någon anledning måste vara nåbar under kvällen, tala med någon av retreatledarna om det.

18.00 Enkel soppmiddag serveras i kyrkan före retreaten (kostnad 60 kr).
18.30 Introduktion till kvällen
            Inledande bön och musik
            Stilla orgelmusik
            Tystnad
            Bibelmeditation, tankar och funderingar med en bibeltext som utgångspunkt
20.30 Kort aftonbön, kvällen avslutas senast 21.00

Du behöver inte anmäla dig i förväg. Dyk bara upp som du är.
Om du vill äta och har någon matallergi är det bra om du meddelar det senast dagen innan.

Retreatledare

Ulrika Hägglund