Vik. förskollärare sökes till Släps förskola Prästkragen, 100%

Prästkragen är en fristående förskola som ligger bredvid Släps kyrka, Särö, Kungsbacka kommun.

Huvudman är Särö Pastorat, Svenska kyrkan. Förskolan har en avdelning med 16 barn i ålder 1-5 år. I pastoratets pedagogiska enhet ingår även ett fritidshem som är beläget i Vallda. Enheten leds av en rektor som finns nära verksamheten.

Lokalerna är mysiga med möjlighet till flexibel innemiljö utifrån barnens behov.

I direkt anslutning till förskolan finns stora lekytor med lekredskap. Här finns en stor lekplats som är öppen även för allmänheten men också en något mindre, men väl utrustad lekplats, som är förskolans egen. Vi går ofta till den närbelägna skogen eller tar en tur med barnen i våra lådcyklar. Maten lagas i egen regi.

Självklart arbetar vi utifrån gällande skollag och förskolans läroplan Lpfö18. Vi har ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete med utgångspunkt i ett specifikt fokusområde och en tydlig målformulering. Vårt verksamhetsmål utgår också från vårt värdegrundsarbete samt hållbar utveckling. Särö Pastorat är miljödiplomerat sedan våren 2019.

 

Då en av våra medarbetare nu går på föräldraledighet söker vi dig som är legitimerad förskollärare. Du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med två förskollärare samt en barnskötare. I ditt uppdrag ingår ansvar för undervisningen med därtill hörande uppgifter.

Du är utåtriktad och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i ett arbetslag där man ser varandras kompetenser som värdefulla i det gemensamma arbetet med barn och vårdnadshavare. Du har också god kännedom om vad uppdraget innebär i förhållande till skollag och läroplan. Pedagogisk dokumentation och ett systematiskt kvalitetsarbete är självklart för dig då du anser att det för verksamheten framåt så att den kan utvecklas på bästa sätt. Har du erfarenhet av IKT-arbete med barn är det ett plus.

Självklart är du medlem i Svenska Kyrkan. Förskolan samverkar med Släps arbetslag bestående av bl. a. präst, diakon, musiker samt barn- och ungdomspedagoger. Fokus ligger i första hand på arbetet i förskolan men du förväntas vara positiv till att arbeta för pastoratets bästa. Närmaste chef är rektor.

Vi har subventionerad friskvård, regelbundna hälsokontroller, fria pedagogiska måltider och arbetskläder anpassade för såväl inom- som utomhusaktiviteter.

Tjänsten är ett vikariat med anställningstid utifrån ordinarie befattningshavares ledighet. Kollektivavtal finns med Sveriges Lärare.

Vikariat från 5 augusti – 18 maj (med eventuell förlängning)

Fast månadslön. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktperson:
Ann-Kristin Janelöv Eriksson, rektor/skolchef
Tel. 031-7887331

Arbetsgivare: Särö Pastorat, Vallda Kyrkbyväg 8, 434 90  VALLDA

www.svenskakyrkan.se/saro

Sista ansökningsdag: 20240430.

Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden.

Ansökan tas enbart emot via mail. Skicka CV och en kort presentation där du berättar om dig själv till: ann-kristin.janelov-eriksson@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!