Resa till Anafora och Egypten

Ta chansen att fördjupa din tro tillsammans med andra, upptäck den världsvida kyrkan och upplev Kairo från ett kristet perspektiv. Res som volontär och/eller retreatdeltagare!

Vi kommer att bo på retreatgården Anafora i Egypten. Anafora formas utifrån de människor som kommer dit och man bidrar med sina egna erfarenheter. Här finns egna odlingar, djur och tillverkning av ljus, tvål mm. Anafora är en fantastisk plats att vara på och njuta av för vila och återhämtning. Tillsammans med vår egen präst Jenny Magnusson har vi egna andakter, gudstjänster och bibelstudier.

Volontärresa för ungdomar:
Som ungdom följer man med för att volontärarbeta med att bygga på ett bibelpanorama, ett bibelland som ska innehålla scener från Bibeln. Där finns till exempel en stor ark, stallet, graven, Genesarets sjö som ska färdigställas genom att t.ex. klä på skyltdockor som "människor" i scenerna.

Retreat eller volontärresa för vuxna:
Som vuxen kan man välja att bara vara på retreat eller om man vill volontärarbeta och hur många dagar man önskar göra så med ikonmålning i kyrkan, laga mat, baka, väva mattor, bygga på bibellandet mm.

Utflykter:
Vi kommer att göra en heldagsutflykt då vi besöker Egyptiska museet, pyramiderna och sfinxen vid Giza, sopstaden Mokattam (som befolkas av kristna kopter) och den kristna hjälporganisationen Center of Love. Vi hoppas även på ett möte med det Egyptiska bibelsällskapet, för att få höra om deras fantastiska arbete med att sprida Bibeln till alla Egyptens hörn.

Information om resan:
Vi flyger den 26/10 kl. 15.45 från Kastrup och återvänder den 3/11 kl. 13.45.

Vi tar tåg tillsammans från Kungsbacka till Kastrup och tillbaka. Vi återkommer med tågtider.

Pris 11 500 kr för församlingsbor, barn som åker med sina familjer får rabatterat pris. Ungdomar mellan 18-30 år i pastoratet åker för 2 500 kr. Ungdomar och barn under 18 år måste ha en vuxen med sig. I priset ingår tåg till Kastrup, flyg, visum, transfer till och från flygplatsen i Egypten, boende på Anafora med helpension, utflyktsdagen, entréavgifter och lunch på utflyktsdagen.

Vi som åker med på resan är:
Karl-Oskar Löfgren, tel: 0300-32 35 90, karl-oskar.lofgren@svenskakyrkan.se
Jenny Magnusson, tel: 031-93 50 80, jenny.i.magnusson@svenskakyrkan.se
Sari Abrinder, tel: 031-788 73 33, sari.abrinder@svenskakyrkan.se

Anmäl dig här! Senast 7/8 2019.