Med anledning av coronaviruset

Särö pastorat anpassar verksamheten efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. Vi ställer tills vidare in alla barn- och vuxenverksamheter. Undantag är fritids Lyktan och förskola Prästkragen. Men kyrkan är inte stängd och vi fortsätter att fira gudstjänst så långt det är möjligt. Kyrkans miljöer är heliga platser och en trygg punkt för många, särskilt i tider av kris. Aktuell info finns på vår hemsida under fliken gudstjänstkalender och i kalendern.

Pga av nya restriktioner ställs alla verksamheter in både inomhus och utomhus
fr o m måndag 30 mars 2020.
Kyrkorna kommer kommer i möjligaste mån vara öppna för enskilda besök, ljuständning och bön. Gudstjänsterna kommer att fortsätta inom vissa ramar och det kommer att websändas en gudstjänst varje söndag. Mer info kommer inom kort.

Så långt som det är möjligt fortsätter verksamheterna och miljöerna att vara öppna, trygga och tillgängliga. Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens information och anvisningar om handtvätt, att inte pilla i ansiktet och ansvar i socialt umgänge för allas bästa.

Vi kan hjälpa! Behöver du praktisk hjälp?
Är du i karantän eller hör till en riskgrupp och är orolig för att gå ut? Vi kan hjälpa dig med praktiska saker som tex att handla mat! Kontakta pastorsexpeditionen på tel: 0300-32 35 50.

GUDSTJÄNSTFIRANDE

Vi firar gudstjänst som vanligt, men uppmanar förutom att tvätta händerna, till följande vid nattvardsfirande:
Fridshälsning. Istället för att ta varandra i hand när vi önskar varandra Herrens frid, hälsar vi ”på avstånd” och respekterar skyddsavståndet.
Doppa brödet. Vid nattvarden tillämpar vi ”intinktion”, d.v.s. brödet doppas i nattvardskalken (ingen dricker själv).
Bara bröd. Du som så vill, kan välja att endast ta emot brödet.
Bara välsignelsen, inget bröd och vin. Ett annat alternativ är att gå fram och ta emot välsignelsen, men inte bröd och vin. I så fall lägger du din högra hand på din vänstra axel. Det är en signal som prästen förstår.

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst måndag till torsdag 20-24.