Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Diakon 100 %
Särö pastorat med placering i Släps församling

Om församlingen
Släps församling ligger ca 2 mil söder om Göteborg och utgör tillsammans med Kullavik församling och Vallda församlingar Särö pastorat.

Här bor människor som är måna om sin kyrka och församling och gärna kommer till kyrkan vid särskilda händelser och tillfällen.

Församlingen består av Särö samhälle med omnejd, som är i en expanderingsfas då nya bostadsområden håller på att byggas. Kyrkan ligger med sin kyrkogård någon kilometer utanför samhället i naturskönt område med församlingshemmet strax intill.

I Släps församling bor människor i olika åldrar och skeenden i livet. Vi möter många barnfamiljer i våra verksamheter och körer, i vår förskola som vi driver i egen regi med väldigt gott rykte, eller på vår populära lekplats dit många familjer söker sig för en dagsutflykt. Vi har också ett stort antal konfirmander varje år och goda relationer med den lokala grundskolan.

I Särö centrum har det precis byggts nyproducerade lägenheter dit många äldre flyttat in som vi möter på vår lunchmusik och sopplunch, i kören och på gudstjänsterna. Vi har ett gott upparbetat samarbete med äldreboendet i församlingen och möter många människor i samband med livets stora händelser.

Om tjänsten
Som diakon arbetar du med hela församlingen som ditt fält. Tillsammans med dina medarbetare kartlägger du församlingens diakonala behov och utmaningar idag och agerar för att möta dessa.

Du arbetar med alla åldersgrupper i församlingen, både tillsammans med andra likväl som självständigt och har ett särskilt ansvar för församlingens ideella medarbetare. Du arbetar aktivt med att stärka de ideella som finns samt med att rekrytera nya.

Du finns med vid soppluncher, på äldreboendets och på söndagens gudstjänst i kyrkan. Samt leder leva vidare-grupper, samtalsgrupper, gör hembesök, tar hand om fondansökningar och har enskilda samtal när det efterfrågas. Du finns också med som resurs i konfirmand- och barnverksamheten och arbetar särskilt gentemot föräldrar till de barn vi möter i våra verksamheter.

I pastoratet finns också två andra diakoner placerade i vardera församling som du samverkar med.

Vem vi söker
Vi söker dig som är diakonvigd, tycker om att arbeta med människor i alla åldrar och livssituationer och som har ett särskilt intresse och hjärta för ideella medarbetare och kyrkans diakonala röst i samhället.

Som person är du driven, öppen, positiv, social, kreativ och organiserad, vill ta nya kontakter, ser möjligheter samt arbetar långsiktigt och utåtriktat bland alla små och stora som rör sig i församlingslivet.

Vi ser gärna ett ökat samarbete mellan diakon och pedagog kring barn och föräldrarna till de barn vi möter i vår verksamhet och samverkan med den lokala vårdcentralen och andra lokala aktörer.

Vi ser att du kan jobba uthålligt, självständigt, likväl som i samverkan med kollegor och andra lokala aktörer, och slutför de projekt som du driver.

Du är trygg och förankrad i Svenska kyrkan och har en öppen inställning till människors olikheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Formella krav
Diakonvigd
Medlem i Svenska kyrkan, B-körkort och tillgång till egen bil

Cathrine Fernlöf, församlingsherde, tel. 031 788 73 01

Ansökan
Välkommen med ansökan och CV senast 2020-03-31 till Cathrine.fernlof@svenskakyrkan.se
Intervjuer sker löpande.

Särö pastorat
Vallda kyrkbyväg 8
434 90 Vallda

Tel exp. 0300-32 35 50

Timvikarier sökes till förskolan Prästkragen

Du som vill arbeta i barnverksamhet med barn 2-5 år, hör av dig till förskolechef Ann-Kristin Janelöv Eriksson.
ann-kristin.janelov-eriksson@svenskakyrkan.se
Tel: 031-788 73 31.