Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Särö pastorat söker

Administratör
Begravningsverksamheten 100%

Särö pastorat ligger i utkanten av storstaden med närhet till hav och skog. Här lever många sina liv med traditionell kontakt med Svenska kyrkan och finner också här sin sista viloplats. Svenska kyrkan i Särö pastorat är huvudman för begravningsverksamheten för boende i Vallda, Släp och Kullaviks församlingar.

Vi ansvarar för två kyrkogårdar och ca 6000 gravplatser, två bisättningshus och en ödekyrkogård. Verksamheten omsätter mellan fem och sju miljoner kronor och styrs av förtroendevalda inom Svenska kyrkan i Särö pastorat. Förvaltningen är organiserad i praktisk förvaltning genom vaktmästeriet som leds av en förman samt administrativt genom den tjänst vi nu söker.

Som administratör i begravningsverksamheten ansvarar du för hantering, handläggning och förvaltning av gravrättsärenden, bokningar av gravplats vid gravsättningar. Du kan prognostisera och dra upp riktlinjer och strategier för framtida gravskick och nyanläggning av kyrkogårdsmark. Du genomför även samtal och besök. Du administrerar gravskötsel i serviceverksamheten samt tjänstgör som sekreterare vid sammanträden i pastoratets beslutande organ. Du är en del av receptionen på kansliet och svarar sporadiskt i telefon i pastoratets bokningsväxel.

Vi söker dig som är driven, serviceinriktad och engagerad. Du är, eller har förmågan att bli, insatt i förvaltnings- och begravningslagen som du tillämpar i de ärenden du kommer att handlägga. Det är positivt om du har församlingserfarenhet men inget krav. Du har lätt att lära och att sätta dig in i nya uppgifter och frågeställningar. Du har datorvana och uttrycker dig välformulerat i skrift. Vi ser helst att du har någon form av eftergymnasial utbildning och examen men kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2020-12-11
Ange referens: Administratör begravning 100%
Vi tar emot ansökan via e-post: annika.asker@svenskakyrkan.se
Intervjuer planerade till den 16-18/12