Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Diakon 100 %
till Kullaviks församling, Särö pastorat

Kullavikskyrkan är en kyrka mitt i byn, centralt placerad på torget i Kullavik. Här, med närheten till havet, bor människor i alla åldrar i en blandad bebyggelse som expanderar. Vi har en omfattande verksamhet med körer, barnverksamheter, ideella medarbetare, språkcafé och ett engagerat församlingsråd. Här är lätt att slinka in på en kopp kaffe och lite gemenskap och vi har öppen kyrka varje dag. Vi har ett väletablerat samarbete med skolorna i området och en välbesökt lekplats alldeles vid kyrkan. Just nu står vi i startgroparna med att bygga om vårt kök för att samla alla verksamheter kring ett café mitt i kyrkan. Vi tror att det också kommer att bli en viktig mötesplats i Kullavik. Arbetslaget består av tio personer och samverkar med Vallda och Släps församlingar i Särö Pastorat.

Som diakon i Kullavik arbetar du med hela församlingen och med alla åldersgrupper som ditt fält. Både självständigt och i samverkan med andra medarbetare behöver du lyssna i de diakonala behoven som finns i församlingen och möta dem. Du arbetar med områden som; nyanlända och integration, med ideella medarbetare, med sociala frågor, med gemenskapsdiakoni, med besök på våra äldreboenden och med enskilda samtal. Tillsammans med pastoratets två diakoner ingår du i ett diakonalt team som gemensamt ansvarar för att se och möta de diakonala behoven i våra församlingar och i vår närmiljö.

Vi söker dig som är diakonvigd för tjänst i Svenska kyrkan, som tycker om att arbeta med människor i alla åldrar och livssituationer och som har ett särskilt intresse och hjärta för ideella medarbetare, för integrationsfrågor och för kyrkans diakonala röst i samhället.

Som person är du social och öppen, positiv och driven, kreativ och organiserad! Du har lätt för att skapa nya kontakter, ser möjligheter samt arbetar långsiktigt och utåtriktat bland alla små och stora som rör sig i församlingslivet.

Vi önskar att du kan jobba både uthålligt och självständigt, men också att du har en god förmåga att samarbeta med kollegor och andra lokala aktörer, och slutför de projekt som du driver.

Du är trygg i din tro och förankrad i Svenska kyrkan och har en öppen inställning till människors olikheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Formella krav
Diakonvigd för tjänst i Svenska kyrkan
Medlem i Svenska kyrkan, B-körkort och tillgång till egen bil. Tillträde enligt överenskommelse, men önskvärt är 1 september 2020.

Kontakt
Katarina Johansson, församlingsherde, tel. 031 788 73 03, katarina.x.johansson@svenskakyrkan.se

Välkommen med ansökan och CV senast 2020-06-10
Till katarina.x.johansson@svenskakyrkan.se
Intervjuer sker löpande.

Särö pastorat
Vallda kyrkbyväg 8
434 90 Vallda

Tel exp. 0300-32 35 50

Fackliga kontakter
KyrkA: Ib Pihlblad, ib.pihlblad@kyrka.se
Lärarförbundet: Marie Petterson, marie.v.pettersson@kungsbacka.se
Vision: Jan Grundström, jan.grundstrom@fv.vision.se
Kommunal Väst: vast@kommunal.se

Pedagog 100%
till Vallda församling

Tillsvidareanställning

Vallda församling är tillsammans med Släp och Kullaviks församlingar ett mångsidigt och aktivt pastorat vid havet i Kungsbacka kommun, en knapp halvtimma från Göteborg. Se mer info på: www.svenskakyrkan.se/saro/vallda-kyrka

Vi söker dig som med stor entusiasm vill använda din pedagogiska kompetens i arbetet med att leda och inspirera, instruera och rekrytera främst barn i åldrarna 6-13 år som levande stenar i församlingsbygget. Tillsammans med ett engagerat arbetslag på 10 personer och ett aktivt församlingsråd, arbetar du med stor bredd och glädje bland mycket barn som finns i församlingen, deras föräldrar samt utåtriktat mot närliggande skolor. Genom din kompetens skapar du delaktighet.

Vi söker dig som:

Är öppen och trygg i din kristna tro och som i varierade former både vill leda och vara en del av församlingens pedagogiska verksamheter huvudsakligen riktade mot barn.
Har en pedagogisk utbildning på högskolenivå, t.ex. förskolelärare, grundlärare mot yngre åldrar, fritidspedagog eller vidareutbildat dig till församlingspedagog.
Är utbildad eller kan tänka dig att utbilda dig till Bibeläventyrare.
Har datorvana och kan administrera kontakter och utskick.
Gärna tar ut svängarna och vill pröva nya sätt att tänka i form och utveckling.
Tycker om att möta alla åldrar - även om fokus i tjänsten ligger på barnen.
I tjänsten ingår att i Vallda församling: vara en aktiv del i det utåtriktade arbetet mot barn genom att leda barngrupper, besöka skolor som Bibeläventyrare samt ta emot skolbesök i församlingen. I tjänsten ingår även att administrera de utåtriktade besöken samt ansvara för utskick och digital kommunikation. Visst utåtriktat arbete mot vuxna, ibland helgtjänstgöring och lägerverksamhet ingår också i tjänsten.

Vi vill att du är medlem i Svenska kyrkan och har både körkort och tillgång till bil. Erfarenhet från liknande arbete i församling och kyrka är meriterande, samt att du även tycker att det är roligt med caféverksamhet och kan tänka dig att ansvara för fika i verksamheterna och ibland matlagning på läger.

Du är också beredd att tjänstgöra med alla anställda i kyrkan oavsett ursprung/etnisk tillhörighet, kön och/eller sexuell läggning.  Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde till tjänsten tidigast den 17:e augusti. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2020-06-15

Ange referens: pedagog 100%

Vi tar emot ansökan via e-post:

robin.zieseniss@svenskakyrkan.se

Robin Zieseniss, Arbetsledande präst 0300-323562