Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Förskollärare 100% sökes
till Släps förskola Prästkragen

Prästkragen är en fristående förskola som ligger bredvid Släps kyrka, Särö, Kungsbacka kommun.

Huvudman är Särö Pastorat, Svenska kyrkan. Förskolan har en avdelning med 16 barn i ålder 1-5 år. I pastoratets pedagogiska enhet ingår även ett fritidshem som är beläget i Vallda. Enheten leds av en rektor som finns nära verksamheten.

Lokalerna är mysiga med möjlighet till flexibel innemiljö utifrån barnens behov.

I direkt anslutning till förskolan finns stora lekytor med lekredskap. Här finns en stor lekplats som är öppen även för allmänheten men också en något mindre, men väl utrustad lekplats, som är förskolans egen. Vi går ofta till den närbelägna skogen. Maten lagas i egen regi.

Naturligtvis arbetar vi utifrån gällande skollag och förskolans läroplan Lpfö18. Vi har ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete med utgångspunkt i ett specifikt fokusområde och en tydlig målformulering. För närvarande är det ”Naturkunskap” som vi även kopplar till hållbar utveckling. Särö Pastorat är miljödiplomerat sedan våren 2019.

Vi söker nu dig som är legitimerad förskollärare. Du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med två förskollärare samt en barnskötare. I ditt uppdrag ingår ansvar för undervisningen med därtill hörande uppgifter.

Du är utåtriktad och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i ett arbetslag där man ser varandras kompetenser som värdefulla i det gemensamma arbetet med barn och vårdnadshavare. Du har också god kännedom om vad uppdraget innebär i förhållande till skollag och läroplan. Pedagogisk dokumentation och ett systematiskt kvalitetsarbete är självklart för dig då du anser att det för verksamheten framåt så att den kan utvecklas på bästa sätt. Har du erfarenhet av IKT-arbete med barn är det ett plus.

Självklart är du medlem i Svenska Kyrkan. Förskolan samverkar med Släps arbetslag bestående av bl. a. präst, diakon, musiker samt barn- och ungdomspedagoger. Fokus ligger i första hand på arbetet i förskolan men du förväntas vara positiv till att arbeta för pastoratets bästa. Närmaste chef är rektor.

Vi har subventionerad friskvård, regelbundna hälsokontroller, fria pedagogiska måltider och arbetskläder anpassade för såväl inom- som utomhusaktiviteter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Kollektivavtal finns med Lärarförbundet.

Startdatum: Snarast, enligt överenskommelse.
Fast månadslön. Ange löneanspråk i din ansökan.
Vi ser gärna manliga sökande.

Kontaktperson:
Ann-Kristin Janelöv Eriksson, rektor
Tel. 031-7887331

Facklig kontaktperson:
Kristina Hansson, Lärarförbundet, fackligt arbetsplatsombud
Tel. 0300-323592

Arbetsgivare: Särö Pastorat, Vallda Kyrkbyväg 8, 434 90  VALLDA
www.svenskakyrkan.se/saro

Sista ansökningsdag: 2019-12-10

Ansökan tas enbart emot via mail. Skicka CV och en kort presentation där du berättar om dig själv till: ann-kristin.janelov-eriksson@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!

Vallda församling i Särö pastorat söker

Kyrkomusiker
kantor/organist

Tillsvidareanställning

Vallda församling är tillsammans med Släp och Kullaviks församlingar ett mångsidigt och aktivt pastorat vid havet i Kungsbacka kommun, en knapp halvtimma från Göteborg. Vi lever i övertygelsen att kyrkan med musiken som ett av sina främsta redskap har en kraftfull roll att spela i människors enskilda och gemensamma liv. Se mer info på: www.svenskakyrkan.se/saro/vallda-kyrka

Vi söker dig som med stor entusiasm vill använda din musikaliska kompetens i arbetet med att leda och inspirera, instruera och rekrytera människor som levande stenar i församlingsbygget. Tillsammans med ett engagerat arbetslag på 10 personer varav en musikpedagog och ett aktivt församlingsråd, arbetar du med stor bredd och glädje bland olika musikaliska spår och stilar. Genom musiken vill du skapa delaktighet.

Vi söker dig som

- är öppen och trygg i din kristna tro och som i varierade former vill leda församlingens gudstjänstmusik.

- med ordning och struktur har en god pedagogisk vana att leda körer och musiker.

- trivs att arbeta både självständigt och i team.

- gärna tar ut svängarna och vill pröva nya sätt att tänka i gudstjänstens form och utveckling.

- tycker om att möta alla åldrar - även om fokus i tjänsten ligger på vuxna.

- både kan spela ett vackert postludium på orgel eller leda en lovsångskör på pianot.

I tjänsten ingår att i Vallda församling leda vår kyrkokörsverksamhet som funnits i över 90 år, leda vår lovsångskör, leda en barnkör samt leda musiken under gudstjänster och kyrkliga handlingar i alla pastoratets kyrkor i olika former under året.

Erfarenhet av Svenska kyrkans gudstjänstliv och medlemskap i Svenska kyrkan samt körkort och tillgång till bil är ett krav. Erfarenhet från liknande arbete i församling och kyrka är meriterande, samt att du har en för tjänsten relevant utbildning och erfarenhet. Du är också beredd att tjänstgöra med alla anställda i kyrkan oavsett ursprung/etnisk tillhörighet, kön och/eller sexuell läggning.  Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2019-11-22

Ange referens: kyrkomusiker 100%

Vi tar emot ansökan via e-post:
christina.glemme-wannebo@svenskakyrkan.se

Intervjuer planerade till den 2 och 3/12

Kontaktpersoner
Christina Glemme Wannebo, Arbetsledande präst 0300-323553
christina.glemme-wannebo@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner
Kerstin Odeberg, musiker 0300-43 11 09
kerstin.odeberg@svenskakyrkan.se

Arbetsgivare
Särö pastorat
Postadress

Särö pastorat
Vallda kyrkby väg 8
43490 Vallda

Telefon och webbplats
Tel: 0300-323550
E-post: saro.pastorat@svenskakyrkan.se

Hemsida
https://www.svenskakyrkan.se/saro

Timvikarier sökes till förskolan Prästkragen

Du som vill arbeta i barnverksamhet med barn 2-5 år, hör av dig till förskolechef Ann-Kristin Janelöv Eriksson.
ann-kristin.janelov-eriksson@svenskakyrkan.se
Tel: 031-788 73 31.