Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Pedagog med inriktning mot barn och familj 100 %

Om församlingen:
Släps församling ligger ca 2 mil söder om Göteborg och utgör tillsammans med Kullavik församling och Vallda församling Särö pastorat.

Här bor människor som är måna om sin kyrka och församling och gärna kommer till kyrkan vid särskilda händelser och tillfällen.

Församlingen består av Särö samhälle med omnejd, som är i en expanderingsfas då nya bostadsområden håller på att byggas. Kyrkan ligger någon kilometer utanför samhället i naturskönt område med församlingshemmet strax intill.

Om tjänsten:
I Släps församling bor många barnfamiljer, vi driver en förskola i egen regi med väldigt gott rykte, har barnverksamhet och körer för alla åldrar och har en av kommunens mest populära lekplatser dit många familjer söker sig för en dagsutflykt.

Som pedagog har du ansvar för all öppen barnverksamhet och barngrupper mellan åldrarna 0-14 år samt för kontakten med deras föräldrar, men du arbetar mycket i team tillsammans med din pedagogkollega som främst har ansvar för ungdomsverksamheten, 13-25 år och med musikpedagogen som ansvarar för all barnkörsverksamhet. Tillsammans med församlingsprästen utgör ni också alla tillsammans konfirmandarbetslaget.

Du är även med och planerar samt genomför samtliga gudstjänster riktade till barn.

Vem vi söker:
Vi söker dig som tycker om att arbeta med barn och gärna vill utveckla och fördjupa barnverksamheten i församlingen. Vi är även inne i en process då vi upparbetar ett samarbete med de lokala skolorna och förskolorna som du blir en del av.

Som person är du driven, öppen, positiv, social, kreativ och organiserad, vill ta nya kontakter, ser möjligheter samt arbetar långsiktigt och utåtriktat bland alla små och stora som rör sig i församlingslivet. Vi ser att du kan jobba uthålligt, självständigt, likväl som i samverkan med kollegor och andra lokala aktörer, och slutför de projekt som du driver. Vi ser också gärna att du hjälpligt kan spela gitarr eller piano. Du är trygg och förankrad i Svenska kyrkan och har en öppen inställning till människors olikheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Formella krav:
Någon form av pedagogisk examen, gärna församlingspedagog, alternativt lärarexamen, förskolelärarexamen eller fritidspedagogsexamen.
Medlem i Svenska kyrkan, B-körkort och tillgång till egen bil.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontakt:
Cathrine Fernlöf, församlingsherde, tel. 031 788 73 01

Ansökan:
Välkommen med ansökan och CV senast 2019-03-03 till: Cathrine.fernlof@svenskakyrkan.se
Intervjuer sker löpande.

Adress:
Särö pastorat
Vallda kyrkbyväg 8
434 90 Vallda
Tel exp. 0300-32 35 50

Läs mer om våra församlingar/distrikt på www.svenskakyrkan.se/saro

Timvikarier sökes till förskolan Prästkragen

Du som vill arbeta i barnverksamhet med barn 2-5 år, hör av dig till förskolechef Ann-Kristin Janelöv Eriksson.
ann-kristin.janelov-eriksson@svenskakyrkan.se
Tel: 031-788 73 31.