Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Diakon 100 %
till Kullaviks församling, Särö pastorat

Kullavikskyrkan är en kyrka mitt i byn, centralt placerad på torget i Kullavik. Här, med närheten till havet, bor människor i alla åldrar i en blandad bebyggelse som expanderar. Vi har en omfattande verksamhet med körer, barnverksamheter, ideella medarbetare, språkcafé och ett engagerat församlingsråd. Här är lätt att slinka in på en kopp kaffe och lite gemenskap och vi har öppen kyrka varje dag. Vi har ett väletablerat samarbete med skolorna i området och en välbesökt lekplats alldeles vid kyrkan. Under våren har vi just byggt Café Bryggan, mitt i kyrkan. Här hoppas vi att det ska bli en mötesplats i Kullavik och en plats där våra verksamheter kan samlas och möta varandra. Arbetslaget består av tio personer och samverkar med Vallda och Släps församlingar i Särö Pastorat.

Som diakon i Kullavik arbetar du med hela församlingen och med alla åldersgrupper som ditt fält. Både självständigt och i samverkan med andra medarbetare behöver du lyssna i de diakonala behoven som finns i församlingen och möta dem. Du arbetar med områden som; nyanlända och integration, med ideella medarbetare, med sociala frågor, med gemenskapsdiakoni, med besök på våra äldreboenden och med enskilda samtal. Tillsammans med pastoratets två diakoner och en präst, ingår du i ett diakonalt team som gemensamt ansvarar för att se och möta de diakonala behoven i våra församlingar och i vår närmiljö.

Vi söker dig som är diakonvigd för tjänst i Svenska kyrkan, som tycker om att arbeta med människor i alla åldrar och livssituationer och som har ett särskilt intresse och hjärta för ideella medarbetare, för integrationsfrågor och för kyrkans diakonala röst i samhället.
Som person är du social och öppen, positiv och driven, kreativ och organiserad! Du har lätt för att skapa nya kontakter, ser möjligheter samt arbetar långsiktigt och utåtriktat bland alla små och stora som rör sig i församlingslivet.
Vi önskar att du kan jobba både uthålligt och självständigt, men också att du har en god förmåga att samarbeta med kollegor och andra lokala aktörer, och slutför de projekt som du driver.
Du är trygg i din tro och förankrad i Svenska kyrkan och har en öppen inställning till människors olikheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Formella krav
Diakonvigd för tjänst i Svenska kyrkan
Medlem i Svenska kyrkan, B-körkort och tillgång till egen bil. Tillträde enligt överenskommelse, men önskvärt är 1 september 2021.
Kontakt
Katarina Johansson, församlingsherde, tel. 031 788 73 03, katarina.x.johasson@svenskakyrkan.se
Ansökan
Välkommen med ansökan och CV senast 2021-07-20.
Till katarina.x.johansson@svenskakyrkan.se
Intervjuer sker löpande.
Adress
Särö pastorat
Vallda kyrkbyväg 8
434 90 Vallda
Tel exp. 0300-32 35 50
Fackliga kontakter
KyrkA: Ib Pihlblad, ib.pihlblad@kyrka.se
Lärarförbundet: Marie Petterson, marie.v.pettersson@kungsbacka.se
Vision: Jan Grundström, jan.grundstrom@fv.vision.se
Kommunal Väst: vast@kommunal.se