Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Kyrkogårdsvaktmästare, säsong 6 månader

Om jobbet
Särö pastorat består av församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Vi sköter och ansvarar för driften av de tre kyrkorna samt kyrkogårdar och församlingshem i Släp och Vallda. Vi behöver två ytterligare medarbetare årets säsong. Har du goda kunskaper och intresse av att vårda grön miljö - välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår alla förekommande arbeten inom kyrkogårdsskötsel, som t ex plantering av säsongsblommor, ogräsrensning, gräsklippning och häckklippning. Det förekommer även arbete i kyrka och viss fastighetsskötsel. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp.

Vem är du?
Vi söker dig som har gymnasial eller eftergymnasial trädgårdsutbildning eller har införskaffat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av kyrkogårdsarbete är meriterande. Intresse av trädgårdsarbete är en förutsättning för att du skulle trivas med arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt förmågan att samarbeta med andra. Arbetet kräver att du har god rörlighet och fysisk stabilitet och att du har körkort B. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med relevanta uppgifter. Anställningsintervjuer kommer att ske löpande varför tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Anställningen gäller 6 månaders säsongsanställning en med start i april och en i maj.

Ansökan!
Skicka ansökan till:
annika.asker@svenskakyrkan.se
Sista ansökningsdatum 220215

Anställningen
Lön
Månadslön

100%. Säsongsanställning 6 månader. Tillträde: enligt överenskommelse

Arbetsgivaren

Driftsansvarig Fastighet och vaktmästeri
Kristian Davidsson
Kristian.davidsson@svenskakyrkan.se

Pedagog

Tillsvidareanställning 100%

Vallda församling är tillsammans med Släp och Kullaviks församlingar ett mångsidigt och aktivt pastorat vid havet i Kungsbacka kommun, en knapp halvtimma från Göteborg. Se mer info på: www.svenskakyrkan.se/saro/vallda-kyrka

Vi söker dig som med stor entusiasm vill använda din pedagogiska och administrativa kompetens i arbetet med att leda och inspirera, instruera och rekrytera främst barn i åldrarna 6-12 år som levande stenar i församlingsbygget. Tillsammans med ett engagerat arbetslag på 10 personer och ett aktivt församlingsråd, arbetar du med stor bredd och glädje bland mycket barn som finns i församlingen, deras föräldrar samt utåtriktat mot närliggande skolor. Genom din kompetens skapar du delaktighet.

Vi söker dig som:
-    Är öppen och trygg i din kristna tro och som i varierade former både vill leda och vara en del av församlingens pedagogiska verksamheter huvudsakligen riktade mot barn.
-    Är utbildad eller kan tänka dig att utbilda dig till Bibeläventyrare.
-    Har datorvana och kan vara ansvarig för att planera och administrera kontakter och utskick.
-    Har en pedagogisk utbildning på högskolenivå, t.ex. förskolelärare, grundlärare mot yngre åldrar, fritidspedagog eller vidareutbildat dig till församlingspedagog.
-    Gärna tar ut svängarna och vill pröva nya sätt att tänka i form och utveckling.
-    Tycker om att möta alla åldrar - även om fokus i tjänsten ligger på barnen.
I tjänsten ingår att i Vallda församling: vara en aktiv del i det utåtriktade arbetet mot barn genom att leda barngrupper, besöka skolor som Bibeläventyrare samt ta emot skolbesök i församlingen. I tjänsten ingår även att administrera både de utåtriktade besöken och församlingsbesöken samt ansvara för utskick och digital kommunikation. Visst utåtriktat arbete mot vuxna, kvällstjänstgöring och ibland helgtjänstgöring samt lite lägerverksamhet ingår också i tjänsten. Du är också församlingens representant vid besök av nyinflyttade.

Vi vill att du är medlem i Svenska kyrkan och har både körkort och tillgång till bil. Erfarenhet från liknande arbete i församling och kyrka är meriterande.

Du är självklart också beredd att tjänstgöra med alla anställda i kyrkan oavsett ursprung/etnisk tillhörighet, kön och/eller sexuell läggning.  Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2022-01-20
Ange referens: pedagog 100%
Vi tar emot ansökan via e-post:
robin.zieseniss@svenskakyrkan.se

Robin Zieseniss, Arbetsledande präst 0300-323562