Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Särö pastorat med sina tre församlingar och kyrkor, Kullavik, Släp och Vallda går en ny tid till mötes med ett stort mått av framtidstro och kreativa idéer. Vår nuvarande präst går i pension, därför söker pastoratet en ny komminister.

Komminister med fokus på församlingsutveckling

Du har en främjande roll i arbetet för våra gudstjänstfirande församlingar med fokus på diakoni och samordning av undervisningsfrågor. Din roll är övergripande mellan församlingarna i pastoratet men kan bitvis också fokusera mer i någon av enheterna. Du samlar grupper till fördjupning samtidigt som du månar om det enskilda mötet. Du är självständig och flexibel, en som ”gillar läget” och kan möta de flesta målgrupper och situationer. Du gillar att arbeta med de kyrkliga handlingarna och bottnar i längtan efter att få förmedla evangelium i vår tid. En konfirmandgrupp om året kan ingå i tjänsten beroende på underlaget. Du är tryggt förankrad i Svenska kyrkans tro med en öppen och otvungen teologisk horisont. Du blir en del av våra tre arbetslag som jobbar med direkt församlingsarbete till vilka det finns en god administration, en tjänstvillig kyrkogårdsförvaltning, solid ekonomi och stor andel medlemmar i Svenska kyrkan. För god balans i prästkollegiet, vi är fyra idag med kyrkoherden utöver denna tjänst, behöver vi nu dig som är trygg och rutinerad i din prästroll och som värdesätter alla sorters möten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B fordras.

Utformning - tillträde
Heltidstjänst med tjänsterum på pastorsexpeditionen.
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Sänds tillsammans med CV till annika.asker@svenskakyrkan.se  senast 2021-02-26

Kontakt
Tomas Philipson, kyrkoherde, tel. 0300-323561,

 

Särö pastorat
Släps församling söker värd/värdinna - 75%

Vi söker dig som är servicemedveten och som trivs med att möta människor i alla åldrar. Du är noggrann och tycker om att ha ordning och reda omkring dig. Du har erfarenhet av mathantering och kan sköta inköp av mat och laga eller förbereda den. Du är strukturerad och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är positiv och flexibel.

Erfarenhet från liknande arbete i församling och kyrka är meriterande, medlemskap i Svenska kyrkan är ett krav samt att du har en för tjänsten relevant utbildning/erfarenhet. Du är beredd att tjänstgöra med alla anställda i kyrkan oavsett ursprung/etnisk tillhörighet, kön och/eller sexuell läggning.

Dina arbetsuppgifter:

·     Du är ansvarig för matlagning till vår förskola Prästkragen samt sköter deras disk och inköp.

·     Inköp och matlagning av mat till våra verksamheter tillsammans med värdinnekollegan här i Släp.

·     Städning och egenkontroll av köket.

·     Städning av Släps församlingshem och andra lokaler i församlingen.

·     Sköta tvätten för verksamheterna i vår församling.

Om anställningsvillkoren:
Medlemskap i Svenska kyrkan samt B-körkort är ett krav. Har du dessutom tillgång till bil är det bra. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner:
Jenny Magnusson, arbetsledande präst/komminister 
jenny.i.magnusson@svenskakyrkan.se
Direkt: 031-93 50 80
Mobil: 0761-35 87 12

Besöksadress:
Släps kyrka, Särö

Ansökan:
Sänds tillsammans med CV till annika.asker@svenskakyrkan.se  senast 2021-02-26.

 

Särö pastorat
Vallda församling söker värd/värdinna - 100%

Vallda församling är tillsammans med Släp och Kullaviks församlingar ett mångsidigt och aktivt pastorat vid havet i Kungsbacka kommun, en knapp halvtimma från Göteborg. Vi lever i övertygelsen om att kyrkan och församlingsgemenskapen har en kraftfull roll att spela i människors enskilda och gemensamma liv. 

Vi söker dig som är servicemedveten och som med entusiasm vill använda dina kunskaper i matlagning för våra olika grupper av församlingsbor i alla åldrar. Tillsammans med ett engagerat arbetslag på tio personer ansvarar du för en hemtrevlig atmosfär i vårt församlingshem, du tycker om människor, du är trygg i din kristna tro, du kan leda gemensam matlagning med ideella vuxna och ungdomar. Du är noggrann och pålitlig, snabb, flexibel och självständig. Du gillar att göra rent och snyggt samt skapa trivsel för andra. Du har erfarenhet av mathantering, kan sköta inköp av mat och laga eller förbereda den. Du har datorvana och kunskaper att förstå och uttrycka svenska språket i såväl tal som skrift. Du är flexibel och strukturerad och kan arbeta sena kvällar och helger då och då.

Erfarenhet från liknande arbete i församling och kyrka är meriterande, medlemskap i Svenska kyrkan är ett krav samt att du har en för tjänsten relevant utbildning/erfarenhet. Du är beredd att tjänstgöra med alla anställda i kyrkan oavsett ursprung/etnisk tillhörighet, kön och/eller sexuell läggning.

Dina arbetsuppgifter:

·     Inköp och beredning eller lagning av mat till våra verksamheter. (Främst sopplunch för äldre, mat till fritidsbarn under skolloven samt lägermat till våra konfirmander under konfirmandläger.)

·     Matlagning tillsammans med ideella.

·     Städning av Vallda församlingshem.

·     Sköta tvätten i församlingens verksamheter.

·     Skapa trivsel och en hemtrevlig atmosfär i församlingshem och våra lokaler.

·     Ansvara för vårt bokbord.

Om anställningsvillkoren:
Medlemskap i Svenska kyrkan samt B-körkort är ett krav. Har du dessutom tillgång till bil är det bra. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner:
Annika Asker, handläggare
annika.asker@svenskakyrkan.se
Direkt: 0300-32 35 52
Mobil: 0760-02 31 52

Besöksadress:
Vallda Kyrkbyväg 8 
434 90 Vallda

Ansökan:
Sänds tillsammans med CV till annika.asker@svenskakyrkan.se  senast 2021-02-26.

Förskollärare 75% sökes till Släps förskola Prästkragen

Prästkragen är en fristående förskola som ligger bredvid Släps kyrka, Särö, Kungsbacka kommun.

Huvudman är Särö Pastorat, Svenska kyrkan. Förskolan har en avdelning med 16 barn i ålder 1-5 år. I pastoratets pedagogiska enhet ingår även ett fritidshem som är beläget i Vallda. Enheten leds av en rektor som finns nära verksamheten.

Lokalerna är mysiga med möjlighet till flexibel innemiljö utifrån barnens behov.

I direkt anslutning till förskolan finns stora lekytor med lekredskap. Här finns en stor lekplats som är öppen även för allmänheten men också en något mindre, men väl utrustad lekplats, som är förskolans egen. Vi går ofta till den närbelägna skogen. Maten lagas i egen regi. 

Självklart arbetar vi utifrån gällande skollag och förskolans läroplan Lpfö18. Vi har ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete med utgångspunkt i ett specifikt fokusområde och en tydlig målformulering. För närvarande är det ”Naturkunskap” som vi även kopplar till hållbar utveckling. Särö Pastorat är miljödiplomerat sedan våren 2019.

Då en av våra medarbetare snart går i pension söker vi nu dig som är legitimerad förskollärare. Du kommer att arbeta i ett arbetslag tillsammans med två förskollärare samt en barnskötare. I ditt uppdrag ingår ansvar för undervisningen med därtill hörande uppgifter.

Du är utåtriktad och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i ett arbetslag där man ser varandras kompetenser som värdefulla i det gemensamma arbetet med barn och vårdnadshavare. Du har också god kännedom om vad uppdraget innebär i förhållande till skollag och läroplan. Pedagogisk dokumentation och ett systematiskt kvalitetsarbete är självklart för dig då du anser att det för verksamheten framåt så att den kan utvecklas på bästa sätt. Har du erfarenhet av IKT-arbete med barn är det ett plus.

Självklart är du medlem i Svenska Kyrkan. Förskolan samverkar med Släps arbetslag bestående av bl. a. präst, diakon, musiker samt barn- och ungdomspedagoger. Fokus ligger i första hand på arbetet i förskolan men du förväntas vara positiv till att arbeta för pastoratets bästa. Närmaste chef är rektor.

Vi har subventionerad friskvård, regelbundna hälsokontroller, fria pedagogiska måltider och arbetskläder anpassade för såväl inom- som utomhusaktiviteter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Kollektivavtal finns med Lärarförbundet.

Startdatum: 1 maj
Fast månadslön. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktperson: 
Ann-Kristin Janelöv Eriksson, rektor/skolchef
Tel. 031-7887331

Arbetsgivare: Särö Pastorat, Vallda Kyrkbyväg 8, 434 90  VALLDA

www.svenskakyrkan.se/saro

Sista ansökningsdag: 20210228

Ansökan tas enbart emot via mail. Skicka CV och en kort presentation där du berättar om dig själv till: ann-kristin.janelov-eriksson@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan!