Konserter och musikträffar

Musiken har en viktig roll i våra församlingar. Vi erbjuder ett rikt och varierat utbud, vid såväl gudstjänster som konserter.

Sommarkonsert

Torsdag 6 juni - sveriges nationaldag i Särö kyrka kl. 19.00.

Kungsbacka Kammarkör bjuder på ett somrigt program med klassiker som Sverige av både Stenhammar och Kent (J Berg), Nationalsången, Bedårande sommarvals, sommarpsalm och lite till.

särö kyrka - söndag 30 juni kl. 18.00

Lund & Levi

Andreas Lund på Hammondorgel och Carolina Levinsson på trummor. Instrumentalmusik med tydliga kopplingar till jazz och 60-tals pop med inspirerande toner från hammondorgeln och spännande rytmer från trumsetet.

särö kyrka söndag 14 juli kl. 18.00

Sång, orgel och piano

Åsa Winald sång. Lasse Nordung sång/orgel. Björn Johansson piano. Blandat program med sånger från olika stilar och epoker.

särö kyrka söndag 21 juli kl. 18.00

Sláinte

Irländsk, skotsk och amerikansk folkmusik blandad med roots, blues och rock’n’roll. Gruppen Sláinte, som leds av den skotska singer/songwritern Billy Jones, grundades i Göteborg på 90-talet och har haft tusentals spelningar på olika håll i Skandinavien och The Edinburgh Festival Fringe.

särö kyrka söndag 28 juli kl. 18.00

Musica In Excelsis

Brasskvintetten med Pernilla Jonsson på flöjt/piccola. Fredrik Landgren och Roy Ljungkvist -trumpet/flygelhorn/kornett, Barbro Forsgren -valthorn, Henrik Andersson -trombon, Lennart Larsson –tuba.

särö kyrka söndag 4 augusti kl. 18.00

Heinavanker

Estnisk vokalensemble som inriktar sig på tidig kyrkomusik och den anda ur vilken den uppkommit. Konserten börjar med förkristen regilaul, ett av den estniska kulturens äldsta och mest egendomliga uttryck. I mässans ordinära del hör vi stilexempel från olika epoker, Kyrie, Sanctus och Agnus Dei. Konstnärlig ledare: Margo Kõlar.

särö kyrka söndag 11 augusti kl. 18.00

Sir Bourbon Dixieland Band

Jazzkväll med Sir Bourbon Dixieland Band. Bandet startade i början av 80-talet och har sedan dess deltagit i flera stora jazzfestivaler i Sverige.

vallda kyrka söndag 18 augusti kl. 18.00

Musik i augustikvällen:
"I ljuv och djärv folkton".

Violinisterna Annie Gunnarsson och Amelie Evmark bjuder på karameller ur sin favoritrepertoar. Med djärva klanger från öst till nordiskt vemod väver de samman folktoner i ett spänningsfyllt program med harmoniska, rytmiska och eldiga överraskningar! Henry Purcell, Grazyna Bacewicz, Sergei Prokofiev, I denna ljuva sommartid, Bulgarisk folksång, Bela Bartok, Helmut Lipsky.

vallda kyrka söndag 25 augusti kl. 18.00

Musik i augustikvällen:
"I ljuv och djärv folkton".

"Sommaren med familjen Wik" Vi sjunger och spelar våra favoriter tillsammans. Med Tommy, Helena, Fredrik, Johannaoch Rebecka Wik.