Kontakt

Särö pastorat Besöks- och postadress: Vallda Kyrkbyväg 8, 43490 Vallda Telefon: +46(300)323550 E-post till Särö pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Café Nyfiket

En gäst, en film eller en reflektion, ett samtal och en enkel fika. Höstens datum är: Måndag 1 oktober. Måndag 5 november. Måndag 26 november.

Måndag  1 oktober
18.00 Drop-in-fika.
19.00 "Lukas berättar om Jesus" med Lennart Thörn, pastor och bibellärare.

Pastor och bibellärare Lennart Thörn kommer att tala över ämnet: "Lukas berättar om Jesus". Att Josef bodde i Betlehem och inte i Nasaret är en intressant tanke. Det menar Lennart Thörn, expert på Lukasevangeliet och tidigare pastor inom Evangeliska frikyrkan.

Måndag 5 november
18.00 Drop-in-fika.
19.00 Prästen och forskaren Patrik Wallmark kommer att tala över ämnet: "Jesus, den gömde visionären."

Kristen tro och politik har ofta skilts åt genom historien. Jesus har hänvisats till religiösa domäner. Men Jesus var mera intresserad av det som hände i hans ockuperade och förtryckta land. Himlen klarar sig bra utan oss, men jorden behöver Jesu vision. Den är lika utmanande idag.

Måndag 26 november
18.00 Drop-in-fika.
19.00 Filmkväll. Vi tittar på filmen Risen av Joseph Fiennes och diskuterar sedan handlingen.

Risen är baserad på den bibliska historien om uppståndelsen, berättad genom ögonen på en icke-troende. I syfte att motbevisa ryktena om att Messias återuppstått, och samtidigt förhindra ett uppror i Jerusalem, får Clavius, en mäktig romersk tribun, och hans medhjälpare Lucius, till uppgift att lösa mysteriet med vad som hände Jesus under veckorna efter korsfästelsen.